Акциите на Pandora се сринаха от август насам Увеличаване Акциите

...
Акциите на Pandora се сринаха от август насам Увеличаване Акциите
Коментари Харесай

Pandora за втори път понижи очакванията си за приходите

Акциите на Pandora се сринаха от август насам

Увеличаване

Акциите на Pandora се сринаха от август насам

Преглед на оригинала [Investing.com] Смаляване
Още по тематиката
Акциите на Pandora се сринаха с 20% поради прогнози за по-ниска облага

Компанията за бижута подхваща съкращения поради свиването на продажби на водещите пазари
8 авг 2018
De Beers ще продава изкуствени диаманти

Компанията е напреднала в синтетичното произвеждане, макар че досега не се е занимавала с продажба
30 май 2018 Датският производител на бижута Pandora намали прогнозите за представянето си през 2018 година за втори следващ път. След неприятни резултати през предходното тримесечие изпълнителният шеф беше уволнен от борда на шефовете, само че и досега не е назначен нов. От веригата за бижута намалиха упованията си за дълготраен растеж и дадоха обещание стесняване на разноските, написа Reuters.

Pandora разгласи разочароващи облаги за третото тримесечие и намали плануваните продажби за 2018 година Акциите на датската компания, която има магазини и в България, са паднали с 40% от началото на 2018 година до момента.

Главният финансов шеф Андре Бойър, който краткотрайно ръководи компанията дружно с някогашния CEO на Bodyshop Джереми Шварц, разгласи, че заради последните разочароващи резултати ще се наложи тежко орязване на разноските. На първо място, компанията би трябвало да понижи придобиването на франчайз магазини, както и мощно да ограничи отварянето на нови търговски обекти.

Продажбите през третото тримесечие са се свили с 3% по отношение на предходната година, до момента в който оперативната облага е намаляла с 29%. Андре Бойър съобщи, че заради събитията оптимистичните цели от 7-10% дългогодишен растеж на компанията се анулират, до момента в който Pandora се бори да стабилизира бизнеса си. Прогнозираният растеж в продажбите на компанията за 2018 година пък беше понижен от 4-7% до 2-4%.

Анализатори декларират пред Bloomberg, че продължаващата липса на нов изпълнителен шеф и поредно влошаващите се резултати сочат към систематичен проблем в бизнеса на Pandora, а не просто циклично закъснение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР