Акциите на Nvidia спаднах с цели 5 процента в резултат

...
Акциите на Nvidia спаднах с цели 5 процента в резултат
Коментари Харесай

Nvidia с драстичен спад в приходите заради края на крипто манията

Акциите на Nvidia спаднах с цели 5 % вследствие на неприятните прогнози на компанията за второто тримесечие на годината. Производителят призна, че регистрира забележителен срив и той се дължи на едно-единствено нещо – прекосяването на крипто манията. В резултат, Nvidia предвижда по-слаби резултати от това, което Уол стрийт очакваше.
Мрачният взор напред е в внезапен прорез с предходното тримесечие, когато продажбите на техника за копане на криптовалути като биткойн и етериум донесоха 289 милиона $ или 10 % от всички доходи на Nvidia. Тогава компанията предвижда доходи от към 100 милиона $ за Q2. Вчера обаче, тя регистрира действителни доходи от едвам 18 милиона $.

„През последните няколко тримесечия се възползвахме от необикновеното търсене поради резултата „крипто“. Към момента обаче, той към този момент няма отношение за второто ни тримесечие“, признава шефът на Nvidia Дженсън Хуанг.

Акциите на главния съперник на GPU пазара Advanced Micro Devices също спаднаха поради внезапните промени на криптопазара.

Общото чувство измежду анализаторите е, че растежът ще продължи да е най-малък и акциите ще спадат.

Все отново, Nvidia регистрира положително показване в продажбите на чипове за дата центрове. Силни са и обичайните продажби на видео карти за гейминг , където има по-висок доход от предстоящото. Именно там анализаторите чакаха слаби резултати, защото Nvidia би трябвало скоро да анонсира ново потомство карти в точния момент за презничния сезон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР