Акциите на Nvidia се сринаха с 18 процента, след като

...
Акциите на Nvidia се сринаха с 18 процента, след като
Коментари Харесай

Криптомахмурлукът на Nvidia

Акциите на Nvidia се сринаха с 18 %, откакто производителят на чипове предвижда понижаване на приходите за актуалното тримесечие - внезапна смяна след скорошния избухлив напредък на компанията, която в този момент би трябвало да откри пазар за насъбраната стока, останала след края на взрива на криптовалути, написа The Wall Street Journal. В четвъртък компанията регистрира, че облагата пораства с 47 %, а приходите - с 21 %. Но тези числа са надалеч от упованията на анализаторите.

Очакванията на компанията четвъртото тримесечие също разочарова Уолстрийт.

Nvidia създава видеокарти, употребявани в компютри, конзоли и центрове за данни. Наскоро хардуерът ѝ стана известен измежду хората, които " копаеха " криптовалути - развой, който изискваше забележителна компютърна мощност.

Главният изпълнителен шеф упрекна спада в цените на криптовалутите, който смъкна и потребността от толкоз доста мощност при " копаенето ". По думите му, " криптомахмурлукът " е траял по-дълго от предстоящото.

Продажбите, свързани с криптовалути, са намалели с 23 % през тримесечието.

Между 2016 и тази есен цената на акциите на компанията набъбна 10-кратно, само че неотдавна бе повлечена от разпродажбите в бранша. Преди оповестяване на резултатите те бяха на 25% по-ниско от върха си от към $280.През трите месеца до края на септември компанията регистрира облага от $1,23 милиарда и доходи от $3,18 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР