Акциите на МВР не са спирали и ще продължат както

...
Акциите на МВР не са спирали и ще продължат както
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Очаквайте акции както за изборите, така и за наркотици и каналджийство

Акциите на Министерство на вътрешните работи не са спирали и ще продължат както във връзка с идните избори, по този начин и против каналджиите и опиатите. Това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е на посещаване в Областната дирекция на полицията във Варна.

Той разяснява, че един от арестуваните да нещастието в Локорско напълно неотдавна е излежал 5-месечна присъда за каналджийство след реализирано съглашение и месец откакто излиза от пандиза, още веднъж е хванат за такова закононарушение.

Демерджиев обърна внимание, че не може да се подписват съглашения с по 5 месеца отнемане от независимост за човек, който два пъти е залавян за каналджийство.

Ако на този човек му беше наложено съответно наказване и в случай че прокуратурата не сключваше с него съглашение, той нямаше да е на пътя и нямаше да вози тези мигранти ", разяснява той.

Като образец вътрешният министър уточни, че двама българи са били наказани в Гърция за сходно закононарушение общо на 62 години затвор.

Иван Демерджиев сподели още, че всеки, който е проникнал на територията на страната, се прави всичко належащо той да бъде хванат, с цел да не проникне у нас и да не се позволява така наречен вторична миграция. Това е изискване за приемането ни в Шенген, посочи той.

" В момента ние се оправяме най-добре с този проблем в случай, че мигрантският напън е безусловно непостижим с натиска през предходните години ", добави Демерджиев.

Вътрешният министър акцентира, че българската граница не е била по-добре охранявана в никакъв случай от последните 10 години насам откогато има мигрантски напън.

" Ако ви прави усещане, приказваме за транспортни средства с тайници. А камионите убийци, които бяха хванати в Австрия през 2016 година с 90 натрупа с българска регистрация, камиона палач в Есекс с 39 натрупа с българска регистрация нямаха тайници. Там се возиха мигранти свободно, които минаваха свободно през територията на страната като на церемониал. Това се не помни доста бързо обаче ", сподели Демерджиев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР