Акциите на Маерск Увеличаване Акциите на Маерск Преглед на оригинала

...
Акциите на Маерск Увеличаване Акциите на Маерск Преглед на оригинала
Коментари Харесай

Maersk предупреждава, че логистичният сектор ще се свие заради търговската война

Акциите на Маерск

Увеличаване

Акциите на Маерск

Преглед на оригинала [Investing.com] Смаляване
Още по тематиката
Корабната промишленост приема за първи път проект за понижаване на нездравословните излъчвания

Секторът създава повече от 2% от международните излъчвания
17 апр 2018
Maersk и IBM основават блокчейн основана платформа за световна търговия

Тя ще помогне за ръководството и следенето на милиони контейнери в света посредством дигитализиране на процеса на веригата за доставки
21 яну 2018
Maersk Tankers придобива дял в квантовия фонд CargoMetrics

Транспортната компания се надява да получи по-добра картина на придвижването на пазара
28 авг 2017 Най-голямата логистична компания в света Moller-Maersk регистрира по-добри резултати от пазарните прогнози за третото тримесечие. Въпреки това компанията записва най-ниското търсене от 2 години, като изяснява забавянето със структурни фактори и натъртва на бъдещите отрицателни резултати от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Малко по-добре от упованията

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Приходите на компанията са се нараснали с 30% по отношение на предходната година до 10.1 милиарда $. По този метод компанията леко надминава пазарните прогнози на анализаторите, които предвиждаха доходи от 10 милиарда $. Печалбата на компанията преди налози и обезценка е повишена със 16% по отношение на предходната година до 1.14 милиарда $ и също е над предварителните оценки от 1.09 милиарда $. Акциите на Maersk се подвигнаха с 0.4% след новините.

Maersk промени леко прогнозите си за годишната облага преди налози и обезценка в диапазона от 3.5 - 4 милиарда $, като предходните упования бяха за такава в обсега 3.5 - 4.2 милиарда $. През август обаче компанията предизвести за намалена облага, като първичните им прогнози бяха за 4 - 4.5 милиарда $.

Спад в търсенето

Изпълнителният шеф на датската компания Сьорен Скоу изясни пред Financial Times, че чака спад в търсенето на световни логистични услуги с 0.5%-2% заради комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Според Скоу обаче, забавянето занапред следва заради към момента идните спомагателни мита от страна на Съединени американски щати и уточни, че до този миг китайският импорт към Съединени американски щати даже се е повишил, с цел да изпревари бъдещите мита. Същинско стесняване от митата следва през първото тримесечие на 2019 година, най-вероятно през февруари след китайската нова година.

Maersk също записва най-ниското търсене през третото тримесечие за последните 2 години, като търсенето се е нараснало единствено с 2.7% по отношение на 5.8% за същия интервал предходната година. Скоу изяснява това развиване с циклични фактори и цялостното закъснение и загуба на инерция през третото тримесечие. Резултатите от последното тримесечие към този момент са положителни.

Maersk предвижда дългогодишен растеж на търсенето сред 2 и 4%, макар че съгласно тях ще е по-близо до 2% през 2019 година За съпоставяне, международните логистични компании се любуваха на годишен растеж от 10% и повече преди 2008 година Един от резултатите на финансовата рецесия беше и прекомерно предложение на логистични услуги, което докара до преструктуриране на бранша. Самата Maersk се се раздели с петролния си бизнес в процеса на консолидация на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР