Акциите на Левски са джиросани на новия мажоритарен собственик на

...
Акциите на Левски са джиросани на новия мажоритарен собственик на
Коментари Харесай

Акциите на Левски са джиросани на новия им собственик

Акциите на " Левски " са джиросани на новия мажоритарен притежател на клуба и пътуват към България. Това заяви в профила си във Фейсбук доскорошният финансов покровител на отбора Васил Божков. В обявата си той не загатна името на Наско Сираков, който изрази подготвеност да бъде новият собственик на скъпите книги.

" Клубът отново ще бъде хвърлен в задкулисието и трансфорат в инструмент за политически игри и напън. Финансовото му бъдеще и самостоятелност още веднъж са сложени под въпрос. Ще бъдат изнудвани компании, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на „ Герена “. Управляващата хунта ще употребява любовта ви към „ Левски “, с цел да не престават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще натрупат медийна популярност. Има метод това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари. Акциите на ПФК “Левски “ АД са джиросани на новия им притежател и са изпратени към България ", написа Божков в обществената мрежа.

Припомняме, че мажоритарният пакет акции на " Левски " беше джиросан от Попов на Бойко Борисов на 8 май, а документите бяха занесени в Министерски съвет на 13 май от журналиста Сашо Диков. Премиерът отхвърли да ги одобри, като неведнъж в свои изявления съобщи, че няма да оперира с скъпите книги. За да се стигне до второ джиросване, обаче, трябваше да се изчака избран период, в който министър председателят Борисов можеше да предяви искания към акциите, което по този начин и не стана. През това време Васил Божков провежда онлайн анкета като измежду всички кандидатури, препоръчани от Божков и от почитателите на отбора, изпъкна името на Наско Сираков. Малко по-късно Георги Попов заяви за bTV, че ще даде собствеността на клуба на Наско Сираков безплатно, с цел да бъдат избегнати банкрут и обществено напрежение.

Финансовата рецесия в " Левски " настъпи след измененията в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха главния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на Божков. Оттогава " сините " се устоят от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и продукти. Феновете на " Левски " желаеха подпомагане от Бойко Борисов за анулация на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Премиерът обаче заяви, че страната би помогнала на " сините ", само че единствено при промяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов разяснява, че на този стадий сходна опция не съществува. Междувременно стана ясно, че разноските на " сините " към 12 май са близо 2 милиона и 243 хиляди. От тях 47% са за заплати, осигуровки и налози, 16% разноски към Национална агенция за приходите и 14% организация за мачовете на първия тим. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР