Акциите на компанията поскъпнаха до 248 долара за акция. ©

...
Акциите на компанията поскъпнаха до 248 долара за акция. ©
Коментари Харесай

Netflix достигна 100 млрд. долара пазарна капитализация

Акциите на компанията нарастнаха до 248 $ за акция.

© Mike Blake Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (23 януари)

Замислените промени в предаването " Денят стартира с просвета " по БНТ; Рекламната организация Red Lion стана част от Publicis One; Dentsu Aegis Network откри ново звено за обработка на данни в България; bTV към този момент има нов шеф продажби; The Smarts поема рекламното обслужване на IKEA; Новата акция Adoptify, Маратонките с карта за градския превоз на Adidas и други
23 яну 2018
Годината на телевизионните платформи

Поколението millennials е измежду най-активните ползватели на софтуери за блокиране на реклама
21 яну 2018
Фейсбук завърши с качествената публицистика. Примирете се

Собствениците на медии би трябвало да спрат да хленчат и да продължат напред
18 яну 2018
Сливанията и придобиванията надвишиха 3 трлн. $ за четвърта поредна година

Съединени американски щати остават водач макар понижението, Азия и Европа регистрират нарастване на покупко-продажбите
7 яну 2018 Пазарната капитализация на цифровата компания Netflix доближи над 100 милиарда $. Компанията надмина упованията на анализаторите, като добави 6.36 млн. абонамента към платформата си през последното тримесечие, оповестява Financial Times. Това е с към 1.26 млн. повече от консенсунсната анализаторска прогноза за 5.10 млн. клиенти.

Акциите на компанията нарастнаха с 9% в часовете след края на постоянната борсова сесия в понеделник, достигайки цена от 248 $ за брой. Само за последния месец книжата на Netflix са поскъпнали с над 50%, а съотношението печалба/цена на акция ще доближи близо 184 или няколко пъти повече от огромните софтуерни компании и даже доста софтуерни стартъпи.

Повече от половината американските семейства, които употребяват широколентов интернет, към този момент са абонирани за видео стрийминг услугите на Netflix. По този метод общият брой на клиентите на компанията доближи 117.58 млн., повече от половината от които се намират отвън Съединени американски щати.

" Netflix наливат от ден на ден пари в основаването на автентично видео наличие, което непосредствено усилва броя на абонаментите ", изяснява анализаторът Ричард Грийнфиълд, работещ за консултантската компания BTIG. " Компанията вижда огромна опция и се придвижва оптимално бързо, с цел да я покори. "

Вероятно Грийнфиълд засяга основаването на самобитен монопол на Netflix върху онлайн стриймингът на видео, до момента в който конкурентните на компанията видеоуслуги като Amazon Video, HBO Go и Hulu създават надалеч по-малко истинска продукция.

При представянето на финансовите си резултати, от компанията обявиха, че те ще бъдат наранени от еднократни резултати в резултат на отписването на към този момент подготвена продукция, която съгласно източници на FT e с присъединяване на артиста Кевин Спейси, който беше упрекнат в полов тормоз през есента. В резултат от това, Netflix ще промени последния сезон на сериала " Къща от карти ", като изреже персонажа на Спейси, и кино лентата " Гор ", където артистът играе основната роля на Гор Видал.

Ръст на приходите и облагата

Приходите на компанията за последното тримесечие на 2017 година са достигнали 3.18 милиарда $, което е растеж от 35.1% на годишна база. Нетната облага на компанията за тримесечието е повишена със 177%, достигайки 185 млн. $.

Общите доходи на компанията за фискалната 2017 година са достигнали 11.24 милиарда $, а чистата облага е била 558 млн. $ или със 200% повече по отношение на миналата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР