Акциите на компанииите от банковия сектор успяха да изтрият първоначалните

Акциите на компанииите от банковия сектор успяха да изтрият първоначалните ...

Банковият сектор изтри първоначалните загуби на Wall Street*.


Акциите на компанииите от банковия сектор успяха да изтрият първоначалните загуби на Wall Street в сряда, които отразиха разочарованието на инвеститорите от по-високите от очакваните данни за инфлацията в САЩ през януари, след като предишните три сесии успяха да затворят на положителна територия, съобщи CNBC.

Малко след отваряне на търговията в сряда Dow Jones губи 0,13% от стойността си до 24608,77 пункта. Широкият измерител S&P500 се понижава с 0,38% до 2652,92 пункта. Технологичният Nasdaq обаче смени посоката си на движение няколко пъти след отварянето на сесията. След това обаче банковият и технологичният сектор издърпаха индексите на положителна територия макар и с минимални покачвания. Акциите на Goldman Sachs, JPMorgan Chase, General Electric и Cisco поскъпнаха с около или над 1%.

Книжата на финансовия сектор са сред малкото, които поскъпват, тъй като банките ще се възползват от бъдещите по-високи лихвени проценти.

„С тези икономически данни имаме най-лошия възможен сценарий – покачваща се инфлация и слаби продажби на дребно през януари, като индексът на потребителските цени дори получава по-голямо внимание от нормалното“, каза Арт Хоган, главен пазарен стратег в B. Riley FBR, цитиран от CNBC.

След обявяването на данните доходността по 10-годишните американски държавни облигации достигна 2,8820%, правейки ги по-атрактивни от акциите.

Страховете от по-бързо от очакваното повишение на лихвените проценти от страна на Федералния резерв нараснаха още в началото на месеца с публикуването на силни данни за пазара на труда и предизвикаха първата корекция на борсата от две години насам.

Книжата на Fossil отчитат ръст в цената си с близо 70% само ден, след като производителят на часовници обяви силни продажби за тримесечието.

Акциите на Chipotle поскъпнаха с 15%, след като беше обявено, че операторът на веригата ресторанти е наел Браян Никол от конкурента Taco Bell за нов изпълнителен директор. Анализаторите нарекоха промяната „трансформационен момент“

*Информацията е актуална към 17:46 часа

Източник: investor.bg