Акциите на китайските технологични гиганти с вторично листване в Хонконг

...
Акциите на китайските технологични гиганти с вторично листване в Хонконг
Коментари Харесай

Срив на акциите на китайските технологични гиганти на фона на заплахата от делистване в САЩ

Акциите на китайските софтуерни колоси с вторично листване в Хонконг се сринаха на фона на опасенията, че някои компании могат да бъдат отстранени от тържищата в Съединени американски щати, съобщи Си Ен Би Си.

Листнатите в Хонконг акции на Alibaba, Baidu, JD.com и NetEase поевтиняха с 4,09%, 9,33% и 3,70% и 2,67%.

Движенията идват ден, откакто Комисията по скъпи бумаги и тържищата (SEC) на Съединени американски щати стартира да ползва закон, който бе прокаран от администрацията на някогашния президент Доналд Тръмп.

Според закона SEC ще може да показва компании, които би трябвало да дават документи, доказващи, че те не са благосъстоятелност или следени от непознато държавно управление. Китайските компании ще би трябвало да посочват всеки член на своя ръб от шефове, който е представител на Китайската комунистическа партия. Ако компаниите не дават подобен документ или пък не дават отговор на локалните стандарти за одит, те могат да бъдат делистнати от тържищата в Съединени американски щати.

Китайските софтуерни компании са подложени на напън и вкъщи, където регулаторите подхващат по-строги ограничения за надзор. Пекин пробва да ограничи властта на софтуерните колоси и да сътвори нови правил в сфери като онлайн търговията и финтех.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР