Акциите на Intelsat загубиха 89% от началото на пандемиятаФлотилията на

...
Акциите на Intelsat загубиха 89% от началото на пандемиятаФлотилията на
Коментари Харесай

Банкрутира най-големият сателитен оператор

Акциите на Intelsat изгубиха 89% от началото на пандемията

Флотилията на Intelsat се състои от към 50 телекомуникационни спътника
(снимка: Intelsat)

Intelsat, най-големият оператор на сателитни връзки в света, се е обърнал дружно със свои дъщерни сдружения (общо 35 компании) към федералния съд на източния окръг Ричмънд, щата Вирджиния, с доброволна петиция според глава 11 от Кодекса за неплатежоспособност на Съединени американски щати.

Основната цел на молбата до съда е финансово преструктуриране за продължение на работата и финансовите интервенции. Така компанията си обезпечава отбрана от кредитори по закона за неплатежоспособност и ще може да употребява наличните 1 милиард $ за преструктуриране на дълга си.

Същевременно, Intelsat се надява да получи позволение от Федералната комисия по връзки (FCC) да взе участие в търга за честоти от С-диапазона за разполагане на 5G безжична инфраструктура в Съединени американски щати.
още по тематиката
По-рано, на 15 април т.г.,  Intelsat пропусна наложителните лихвени заплащания по редица свои дългови отговорности. Искането за фалит е подадено в деня преди приключване на 30-дневния гратисен интервал за тези заплащания.

Финансовите усложнения на компанията са зародили вследствие на продължаващата метаморфоза на бизнеса, както и „ по отношение на икономическата рецесия, породена от пандемията на ковид ”, се споделя в публично изказване на Intelsat.

Понастоящем отговорностите на Intelsat се правят оценка на 14,5 милиарда $, заяви Уол Стрийт Джърнъл. По време на пандемията COVID-19 главният поток доходи на Intelsat, приближаващ най-вече от сателитни информационни контракти с гражданската авиация, круизните лайнери и инфраструктурата на петролните платформи, доста е понижен. Цената на акциите на компанията от началото на пандемията е спаднала с 89%.

Intelsat (Международна телекомуникационна сателитна организация) е учредена през 1964 година като междудържавна организация със седалище в Люксембург. През 2001 година Intelsat се преобразува в частна компания, а през 2015 година се реорганизира в корпорация Intelsat с пълномощия в щата Делауеър и седалище във Вирджиния (САЩ).

Флотилията на Intelsat се състои от към 50 телекомуникационни спътника. По публични данни, личният състав на компанията наброява към 1100 чиновници, а броят на клиентите й е към 1500.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР