Акциите на HSBC в Хонконг се сринаха до най-ниските си

...
Акциите на HSBC в Хонконг се сринаха до най-ниските си
Коментари Харесай

Акциите на най-голямата британска банка с рекорден спад заради аферата FinCEN |

Акциите на HSBC в Хонконг се сринаха до най-ниските си в последните 25 години равнища след новината за. В понеделник на азиатския пазар акциите на банката паднаха с над 4% до под HK$30 (3 паунда), написа Би Би Си.

HSBC е една от най-големите банкови и финансови институции в света и е основана във Англия.

От следствие, оповестено в началото от американския уебсайт BuzzFeed, излиза наяве, че HSBC е разрешавала на измамници да трансферират милиони долари по целия свят, даже откакто е научила за тяхната машинация, демонстрират изтекли секрети файлове.

Най-голямата английска банка е прехвърляла тези пари през американските си бизнеси до сметки на същата банка в Хонконг. Това е ставало през 2013 и 2014 година

Измамата се прави оценка на 80 милиона $ и е разказана в изтеклия " отчет за подозрителни действия " на банки. Мегаскандалът бе FinCEN Files (Досиетата FinCEN).

Схемата на Понци

Файловете демонстрират капиталовата машинация, известна като скица на Понци, почнала скоро откакто банката е санкционирана с 1,9 милиарда $ в Съединени американски щати поради пране на пари. Тогава HSBC даде обещание да ограничи този тип практики, разяснява Би Би Си.

Адвокати на излъгани вложители настояват, че банката е трябвало да работи по-рано, с цел да затвори сметките на измамниците.

Изтичането на FinCEN Files включва поредност други разкрития - като догатката, че една от най-големите банки в Съединени американски щати може да е помогнала на прочут мафиот да реалокира над 1 милиарда $.

Аферата FinCEN

FinCEN съставлява приключване на 2657 документа, в основата на които са 2100 отчета за подозрителна активност или SAR.

SAR не са доказателство за непозволени дейности - банките ги изпращат на управляващите, в случай че подозират, че клиентите не могат да им спомагат.

По закон те би трябвало да знаят кои са техните клиенти - не е задоволително да подават SAR и да не престават да взимат мръсни пари от клиенти, до момента в който очакват властите да се оправят с казуса. Ако имат доказателства за незаконна активност, те би трябвало да спрат да реалокират паричните средства.

Течът демонстрира по какъв начин са прани пари през някои от най-големите банки в света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР