Акциите на хонконгската медийна група Next Digital поскъпнаха с 668%

...
Акциите на хонконгската медийна група Next Digital поскъпнаха с 668%
Коментари Харесай

Акциите на хонконгска медийна група поскъпнаха с 668% след арест на собственика й

Акциите на хонконгската медийна група Next Digital нарастнаха с 668% единствено в границите на търговията във вторник, след ареста на притежателя й Джими Лай, съобщи Ройтерс. Невероятният скок в цената се осъществя след онлайн акция в поддръжка на арестувания предприемач. Подобен растеж не е регистриран от 2008 година насам. От петък до момента цената на акциите означи растеж от над 2000%, а пазарната оценка на компанията се увеличи от 25 млн. $ до 666 млн. $.

„ Спекулациите, че скоро ще има прекачване на собствеността на групата, а и ниската цена на акцията накара брокерите да заложат на нея “, разяснява неизвестен анализатор, представен от Ройтерс.

В понеделник офисите на корпорацията бяха претърсени от полиция, а притежателят Лай и високопоставени чиновници на Next Digital, който издава един от най-тиражните вестници в Хонг Конг Apple Daily, както и още други нишови вестници и списания, бяха арестувани от управляващите. От групата оповестиха, че арестите не са повлияли на активността на групата и тя ще продължи да действа както нормално.

В отговор тиражът на главния вестник беше повишен от обичайните 100 000 бройки на повече от 500 000.  Извънредният тираж още рано сутринта беше изчерпан заради акцията в поддръжка на Лай.

Акциите на друга локална медийна група – Most Kwai Chung също нарастнаха доста през седмицата – с 292%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР