Акциите на групата FAANG вече показват признаци на възстановяванеНякои технологични

...
Акциите на групата FAANG вече показват признаци на възстановяванеНякои технологични
Коментари Харесай

Интернет гигантите с потенциал за растеж в пандемията

Акциите на групата FAANG към този момент демонстрират признаци на възобновяване

Някои софтуерни компании са добре готови за очертаващата се криза
(снимка CC0 Public Domain)

Няколко от най-големите ИТ компании, които вършат бизнес главно през интернет, могат да реализират напредък на фона на пандемията от ковид, сочи експертен разбор на Jefferies.

В листата попадат имената на Гугъл, Фейсбук и Amazon. Акциите на групата FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) към този момент демонстрират признаци на възобновяване, макар разпространяването на ковид в целия свят.

„ Вярваме, че Фейсбук и Гугъл са изключително добре готови за рецесията, защото имат налични пари в размер надлежно на 55 и 115 милиарда $, което им разрешава да влагат съществено в своя бизнес и/или да подхващат сливания, придобивания и назад изкупуване на акции ”, отбелязва Брент Тил от Jefferies.
още по тематиката
Според специалиста, Amazon е в по-добра позиция на пазара за електронна търговия, защото нараства ползата към онлайн покупките. Анализаторът обаче намали прогнозата за котировките на компанията, поради евентуални проблеми във веригата на доставки.

Докладът на Jefferies предвижда, че през 2021 година софтуерни компании като Amazon, Фейсбук, Alphabet, Wix и Chegg ще могат да показват растеж на акциите над междинния за пазара, макар проблемите, свързани с ковид.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР