Акциите на групата FAANG вече показват признаци на възстановяванеНякои технологични

Акциите на групата FAANG вече показват признаци на възстановяванеНякои технологични ...

Интернет гигантите с потенциал за растеж в пандемията.


Акциите на групата FAANG вече показват признаци на възстановяване

Някои технологични компании са добре подготвени за очертаващата се рецесия
(снимка CC0 Public Domain)

Няколко от най-големите ИТ компании, които правят бизнес основно през интернет, могат да постигнат растеж на фона на пандемията от коронавирус, сочи експертен анализ на Jefferies.

В списъка фигурират имената на Google, Facebook и Amazon. Акциите на групата FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google) вече показват признаци на възстановяване, въпреки разпространението на коронавируса в целия свят.

„Вярваме, че Facebook и Google са особено добре подготвени за рецесията, тъй като имат налични пари в размер съответно на 55 и 115 милиарда долара, което им позволява да инвестират сериозно в своя бизнес и/или да предприемат сливания, придобивания и обратно изкупуване на акции”, отбелязва Брент Тил от Jefferies.
още по темата
Според експерта, Amazon е в по-добра позиция на пазара за електронна търговия, тъй като нараства интересът към онлайн покупките. Анализаторът обаче понижи прогнозата за котировките на компанията, заради потенциални проблеми във веригата на доставки.

Докладът на Jefferies прогнозира, че през 2021 г. технологични компании като Amazon, Facebook, Alphabet, Wix и Chegg ще могат да демонстрират ръст на акциите над средния за пазара, въпреки проблемите, свързани с коронавируса.

Източник: technews.bg