Акциите на германската софтуерна компания TeamViewer поевтиняха леко по време

...
Акциите на германската софтуерна компания TeamViewer поевтиняха леко по време
Коментари Харесай

Акциите на TeamViewer падат леко след най-голямото европейско IPO през годината

Акциите на немската софтуерна компания TeamViewer поевтиняха леко по време на дебюта си на финансовите пазари в сряда, откакто компанията съумя да реализира най-голямото първично обществено предложение в Европа за 2019 година, написа Reuters.

В самото начало на търговията те се задържаха на равнища от €26,25, само че по-късно паднаха до €25,32. Европейските софтуерни акции също поевтиняха с към 2 %.

IPO-то бе триумф за вложителя Permira, която купи TeamViewer през 2014 година за €870 милиона. Продажбата на 42 % дял генерира доход от €2,21 милиарда. Пазарът оцени TeamViewer на €5,25 милиарда, показвайки и гладът на вложителите за софтуерни акции на пазара във Франкфурт, цялостен с индустриални и автомобилни компании.

TeamViewer предлага програмен продукт, който разрешава отдалечена IT поддръжка на компютри. Инструментът е конфигуриран на 2 милиарда устройства, като е безвъзмезден за самостоятелни консуматори, а фирмите заплащат такса.

Главният финансов шеф Щефан Гайзер съобщи, че краткосрочната цел пред компанията е да усили пазарния си дял в Азия и Съединени американски щати, като за задачата ще усили и маркетинговия си екип.

Компанията чака, че евентуалният ѝ пазар, който през днешния ден се прави оценка на €10 милиарда, ще се утрои до 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР