Акциите на Facebook паднаха с 2,26% в понеделник, което беше

...
Акциите на Facebook паднаха с 2,26% в понеделник, което беше
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Facebook за Q3 2018?

Акциите на Фейсбук паднаха с 2,26% в понеделник, което беше част от цялостния спад на пазара, който включваше и софтуерни колоси като Amazon, Netflix и Googlе. Но най-голямата обществена мрежа може да си върне бързо позициите, в случай че успее да впечатли вложителите със мощни финансови резултати в границите на третото тримесечие.

Фейсбук, дружно с Twitter, постоянно са подложени на критика за ролята си в разпространяването на дезинформация и " подправени вести ". И двете компании обаче отделят от ден на ден старания в битката с тези проблеми, което би трябвало да подкрепи устрема им да станат по-привлекателни за потребителите в дълготраен проект.



Ангажиментът на Фейсбук да отдели повече пари за подсигуряване на своята платформа се чака да има своето въздействие в доклада на компанията за приходите ѝ. През последното тримесечие най-голямата обществена мрежа разгласи, че оперативният ѝ марж се чака да спадне до " средата на 30-те % " за интервал от най-малко две години. През второто тримесечие на фискалната 2018 година, компанията на Зукърбърг записва действен марж от 44%, което е и най-ниското равнище през последните пет тримесечия.

Независимо от тези провокации, потребителският растеж на Фейсбук през третото тримесечие не е доста неприятен. По-важното е, че междинният доход на консуматор в Съединени американски щати и Канада, където компанията е осъществил близо 50% от приходите си през последното тримесечие, се чака да скочи с 43% от 21,20 $ за същия интервал на предходната година до 30,31 $ за този.

Общите доходи на Фейсбук за третото тримесечие се чака да скочат с 33,8%, и да доближат 13,81 милиарда $. В другия завършек на доклада за приходите обстановката наподобява по-малко обещаваща. Очакваните поправени тримесечни доходи се намаляват с 8,2% - до 1,46 $ на акция.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР