Акциите на Daimler AG се понижават рязко по време на

...
Акциите на Daimler AG се понижават рязко по време на
Коментари Харесай

Дитер Цетче се оттегля изненадващо от поста на изпълнителен директор на автомобилния гигант Daimler



Акциите на Daimler AG се намаляват внезапно по време на търговията в сряда, откакто автомобилният колос разгласи съществено разбъркване на върха, акцентирайки, че изпълнителният шеф на компанията Дитер Цетче ще напусне своя пост след годишната среща на акционерите през 2019 година.

Един от водещите немски производители на коли съобщи, че Цетче ще бъде сменен от родения в Швеция Ола Каелениус, който все още дава отговор за изследователската активност и за продажбите на групировката Daimler AG и Mercedes-Benz Cars. От своя страна Дитер Цетче ще стане ръководител на Надзорния съвет на компанията през 2021 година.

Новината докара до внезапно намаляване на акциите на Daimler AG с 1,51% на борсата във Франкфурт.

Агенция MarketWatch припомня, че мандатът на Дитер Цетче трябваше да изтече в края на съвещанието на акционерите през 2021 година, само че компанията е решила да направи по-рано тази значима смяна на върха. " Предвид провокациите пред трансформацията на автомобилната промишленост, Надзорният съвет на Daimler има намерение да приготви подобаваща последователност на по-ранен стадий ", се показва в прессъобщението на автомобилния колос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР