Акциите на Commerzbank трябва да поскъпнат повече от три пъти,

...
Акциите на Commerzbank трябва да поскъпнат повече от три пъти,
Коментари Харесай

Акциите на Commerzbank застрашават финансовото състояние на Берлин

Акциите на Commerzbank би трябвало да нарастнат повече от три пъти, с цел да може Германия да не е на загуба от инвестицията си в кредитора. Това оповестиха от финансовото министерство в Берлин в отговор на въпрос на Bloomberg за сливането на банката с Deutsche Bank.

Правителството, което отпусна финансова помощ на банката по време на рецесията от края на предишното десетилетие, към момента има почти 15,6% към края на 2017 година, се показва в писмен отговор, оповестен на 28 март.

За да излезе от инвестицията си без загуба, цената на акциите на банката би трябвало да доближи 26 евро, като все още тя възлиза на към 7,90 евро, оповестява Bloomberg.

От финансовото министерство не показват при каква цена ще гласоподават възможното обединение, нито дали имат намерение да запазят или продадат каузи си.

Германският министър на финансите Олаф Шолц е измежду малцината законодатели, които обществено поддържат възможното подписване на съглашение. Той поддържа и концепцията за основаване на задоволително огромни национални кредитори, които да могат да се съревновават с интернационалните си съперници.

Въпреки това опозицията против сливането нараства, защото синдикатите се притесняват, че това ще докара до загуба на хиляди работни места, а законодатели от всички краища на политическия набор се съмняват в рационалността на договорката.

При закрити врата регулаторите към този момент също са изразили песимизъм по отношение на сливането.

Вътрешните спънки също се натрупват в хода на продължаващите към този момент близо пет седмици публични договаряния сред двете банки. Един възможен неуспех на договарянията може да разпали интерес измежду задгранични компании. Баки, измежду които BNP Paribas и UniCredit, към този момент са се обръщали към държавното управление в Берлин с интерес към Commerzbank, показват източници, осведомени с въпроса.

В. Financial Times даже заяви, че UniCredit е подготвила оферта за пирдобиване, в случай че договарянията Deutsche Bank пропаднат.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР