Акциите на Cisco Systems Inc. поскъпват с над 6% на

...
Акциите на Cisco Systems Inc. поскъпват с над 6% на
Коментари Харесай

Акциите на Cisco с над 6% ръст след силни финансови резултати за второто тримесечие


Акциите на Cisco Systems Inc. нарастват с над 6% на извънборсовата американска търговия, заяви БНР. Причината за растежа са по-силните от предстоящото финансови резултати за второто тримесечие и прогнозата на софтуерния колос за още по-добро показване през идващите три месеца.

Базираната в Силиконовата котловина софтуерна компания за мрежово съоръжение регистрира нарастване на чистата облага за последното тримесечие до 3,8 милиарда $, или 0,81$ на акция, по отношение на облага от 2,42 милиарда $, или 0,48$ на акция тъкмо преди година. Изключвайки еднократни доходи и разноски, облагата на Cisco доближи 0,70$ на акция по отношение на 0,61$ година по-рано, надвишавайки осреднената прогноза за облага от 0,69$ на акция.

В същото време приходите за последното тримесечие набъбнаха до 12,84 милиарда $ от 12,13 милиарда $ преди година, до момента в който анализаторите на Уолстрийт предвижда доходи в малко по-скромен размер от 12,77 милиарда $.

За новото тримесечие, което е и първото за идната финансовата година на компанията, се предвижда, че облагата ще бъде в размер сред 0,70$ и 0,72$ за акция – над прогнозните 0,69$, като в това време продажбите на Cisco се чака да набъбнат с сред 5 и 7 на 100, до момента в който анализатори и вложителите разчитат на по-скромен напредък от 3,9%.

Водещата компания за търговия на дребно Walmart също регистрира много мощни финансови резултати, които предизвикаха растеж на нейните акции с над 10% преди старта на действителната търговия на Уолстрийт.

Трябва да се има поради, че и двете компании са значими съставни елементи от показателя на сините чипoве DJIA. Това способства за растеж на фючърсите на DJIA на извънборсовата търговия в четвъртък с близо 190 пункта (повишение с 0,77%), заличавайки техния вчерашен спад със 137,51 пункта (понижение с 0,54%).

Фючърсите на S&P500 и на Nasdaq100 също нараства преди началото на търговията на Уолстрийт надлежно с 0,46% и с 0,60%, заличавайки част от техния стабилен спад в сряда надлежно с 0,76% и с 1,23%.

Подкрепа за упования сегашен положителен старт на търговията на Уолстрийт оказва и новината за идно възобновяване на комерсиалните диалози сред Съединени американски щати и Китай, както и повишаването на турската лира за трета поредна сесия на търговия, което води до намаляване на инвеститорското напрежение към турската валутна драма.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР