Aкциите на британската Metro Bank се сринаха с близо 30%,

...
Aкциите на британската Metro Bank се сринаха с близо 30%,
Коментари Харесай

Защо акциите на британската Metro bank сe сринаха

Aкциите на английската Metro Bank се сринаха с близо 30%, откакто в стана ясно, че кредиторът се пробва да набере милиони, с цел да поддържа финансите си.

Според медийни изявления, Metro Bank би трябвало да събере до 600 милиона английски лири, заяви Би Би Си.

По късно акциите възвърнаха част от загубите и понижението понижа до към 24%.

От кредитната институция са отказали коментар по отношение на съответната сума, която е нужна, само че са показали, че не престават " да обмислят по какъв начин най-добре да усилят финансовите си запаси ".

Банката държи потребителски депозити в размер на към 15, 5 милиарда английски лири.

Банката беше пръвата открита в Обединеното кралство след век и половина. Тя стартира активността си след финансовата рецесия от 2008-2009 година

При основаването си през 2010 година Metro bank стартира работа с обещанието си да бъде отворена седем дни в седмицата. В момента има към 2,7 милиона клиенти и 76 клона.

Акциите ѝ обаче претърпяха сериозен спад през последния месец, откакто регулаторите отхвърлиха да одобрят искане за понижаване на финансовите или паричните условия, свързани с ипотечния бизнес.

Непосредствен риск за спестяванията или ипотеките на клиентите на банката няма, излиза наяве от обява на английския „ Гардиън “.
Във Англия са обезпечени депозитите до 85 000 лири или към 98 000 евро.

Един от вероятните сюжети е Metro bank да продаде част от ипотечния си портфейл. Така, някои клиенти въпреки всичко ще би трябвало да изплащат ипотечния си заем при различен заемодател в бъдеще.

Съобщава се, че Metro се е обърнала към свои съперници,за продажба на жилищни заеми на стойност 3 милиарда лири. Банките обаче отхвърлят коментар.

Инвеститорите са нащрек за съмнения в банковия бранш след миникризата през март, която докара до изненадващия колапс на три районни американски банки, в това число Silicon Valley.

Най-големият заемодател в Швейцария -
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР