Акциите на Bayer AG се понижават в началото на днешната

...
Акциите на Bayer AG се понижават в началото на днешната
Коментари Харесай

Срив на акциите на Bayer AG с над 10%, след като американски съд осъди Monsanto да плати 289 млн. долара



Акциите на Bayer AG се намаляват при започване на днешната търговия с повече от 10% до най-ниски равнища от близо две години насам, откакто калифорнийски съд подреди на дъщерната на немския колос компания – Monsanto Co., да заплати обезщетение от 289 млн. $ по дело за причиняване на рак.

Съдебното жури откри, че Monsanto носи отговорност в правосъдно дело, в което се твърди, че хербицид на компанията, основан на глифозат, в това число и от марката " Раундъп ", предизвиква рак. Трябва да се има поради, че делото против компанията Monsanto, която по-рано тази година беше добита от Bayer за 63 милиарда $, е първото от над 5 хиляди сходни каузи в Съединените щати.

От Monsanto Co. оповестиха в края на миналата работна седмица, че ще апелират наложената присъда. " Днешното решение не трансформира обстоятелството, че повече от 800 научни проучвания и рецензии поддържат обстоятелството, че глифозатът не предизвиква рак ", се споделя в изказване на компанията.

Акциите на Bayer AG започват днешната търговия на борсата във Франкфурт със здрав спад от над 11% към двегодишно дъно от 82,40 евро за една акция.

Трябва да се има поради, че в края на предходната година Европейската комисия възобнови лиценза за глифозат макар интензивния спор за неговата сигурност, въпреки че Германия и Франция започнаха стъпки за последователно прекъсване на използването на препаратите за битка с плевелите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР