Акциите на Apple поевтиняха след съобщения, че може да намали

...
Акциите на Apple поевтиняха след съобщения, че може да намали
Коментари Харесай

Акциите на Apple тръгнаха надолу заради iPhone 13

Акциите на Apple поевтиняха след известия, че може да понижи индустриалните си цели за iPhone 13 заради световния дефицит на компютърни чипове, съобщи „ Би Би Си “.

Технологичният колос очакваше да направи 90 млн. устройства в последното тримесечие на 2021 година, само че в този момент трябваше да каже на сътрудниците си, че ще се оправи единствено с към 10 млн. бройки съгласно източници на изданието Bloomberg.

След тази вест цената на акциите на Apple падна с 1.2%. Пострадаха и производителите на полупроводници Broadcom и Texas Instruments. Техните скъпи бумаги поевтиняха с 1% поради крах да доставят на своя сътрудник задоволително чипове в точния момент.

През септември Apple стартира 4 нови модела iPhone – 13, 13 mini, 13 Pro и 13 Pro Max. предварителните им поръчки стартираха на 17 септември, а доставките – седмица по-късно.

През юли изпълнителният шеф Тим Кук предизвести вложителите, че дефицитът на съставни елементи може да засегне продажбите на iPhone и iPad. Инвестиционната компания Wedbush предвижда, че Apple ще има дефицит от над 5 млн. броя от новия си модел смарт телефон за празничния сезон, в случай че потребителското търсене задържи темпото си.

Анализаторите калкулират, че дефицитът на чипове не е „ стеснителен “, защото чакат устройствата да бъдат налични при започване на новата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР