Акциите на американския самолетостроителен гигант Боинг (Boeing) се понижават с

...
Акциите на американския самолетостроителен гигант Боинг (Boeing) се понижават с
Коментари Харесай

Акциите на Боинг се понижават 9% след катастрофата на етиопския самолет 737 MAX 8

Акциите на американския самолетостроителен колос " Боинг " (Boeing) се намаляват с над 9% на извънборсовата търговия на Уолстрийт вследствие на ужасната злополука на аероплан Boeing 737 Max 8 на Етиопските авиолинии минути след неговото политане от Адис Абеба, което докара до гибелта на всичките 157 души на борда, оповестява БНР.

Това е вторият аероплан от този модел на " Боинг ", който катастрофира малко след политане през последните пет месеца, откакто през предишния октомври различен Boeing 737 Max 8 на компанията Lion Ai се схваща покрай Индонезия, при което починаха всичките 189 души на борда.

На този стадий има 350 самолетите 737 Max 8, които са употреба от по-малко от две години, като в това време има поръчки за производството на още 4661 такива самолети от ново потомство.

Липсата на изясненост по отношение на аргументите за вчерашната злополука накара Китайската гражданска авиация да разгласи, че краткотрайно ще приземи наличните си самолети от този модел, като част от приземените самолети ще бъдат сменени с модели Boeing 737-800. Южна Корея също разгласи, че ще инспектира своите два нови самолета Boeing 737 Max 8.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР