Акциите на Alphabet Inc. нараснаха с 1,7% след бум от

...
Акциите на Alphabet Inc. нараснаха с 1,7% след бум от
Коментари Харесай

Купувайте! Стойността на Alphabet - на път да достигне $1 трилион през 2020 година

Акциите на Alphabet Inc. набъбнаха с 1,7% след взрив от позитивни мнения на анализатори за вероятностите на компанията майка на Гугъл за 2020 година, заяви Bloomberg.

По-специално, анализаторите са оптимисти, че Alphabet ще се радва на мощен напредък в своя рекламен бизнес, подкрепят частично от политическите разноски за реклами. Печалбата в четвъртък усилва тласъка към рекордната територия, като акциите се покачиха близо 40% от равнището през юни. Това изведе Alphabet на поразително близки равнища до стойност от 1 трилион долара; текущата пазарна капитализация е към 980 милиарда $.

Има няколко начинания за рекламиране и извършване на покупки, „ които могат да усилят монетизацията на продуктите и да повлияят на общия напредък на приходите “, написа анализаторът на BofA Джъстин Пост, който назова Alphabet „ най-хубавото интернет улеснение “. Той подвигна задачата си от 1450 до 1620 $ за акция.

Jefferies също увеличи задачата си със $100 до $1650, което го прави една от най-оптимистичните прогнози на Wall Street, зад визията на Credit Suisse Street, което е цели 1700 $ за акция. 

KeyBanc споделя визии, че Alphabet се възползва от основните трендове през 2020 година, в това число засиленото фокусиране на вложителите върху рентабилността, „ засилващата се борба за пространство/ време за развлечение “ и политическите разноски за реклами през изборна година. Според тях „ историческия мащаб “ на цифровите политически реклами през тази година „ би трябвало да се възползва от огромните рекламни платформи, както посредством директните разноски, по този начин и при конкуренцията за рекламно пространство, което би трябвало да увеличи цените на други рекламодатели. “ 

Гугъл Search е платформата с най-висока възвръщаемост на вложенията, а YouTube се чака да бъде един от „ по-големите предстоящи печеливши от рекламен бюджет “ до 2021 година, написа анализаторът Джон Блеклидж. Той също увеличи упованията си за цената на акциите от $1525 до $1575.

В момента 40 анализатори предлагат да се купуват акции на Alphabet, до момента в който едвам петима предлагат възпиране. 

Редактор: Цветелин Димитров
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР