Акциите на Alibaba ще се повишат с 34%, тъй като

...
Акциите на Alibaba ще се повишат с 34%, тъй като
Коментари Харесай

Как Alibaba просперира, следвайки примера на лидера в бранша

Акциите на Alibaba ще се покачат с 34%, защото триумфите на подразделението на компанията, отговарящо за облачните услуги, е допустимо да доведат до преоценка на нейните скъпи бумаги.

Прогнозата е на борсови специалисти, повлияни от огромните облаги на китайския софтуерен колос.

Приходите на Alibaba за първото тримесечие са 7.51 милиарда $ - растеж от 56% на годишна база, който надвишава пазарните упования.

Причина за това са проспериращият главен бизнес на компанията - електронната търговия, както и продължаващото възходящо развиване на облачните услуги, бизнесът с цифрови развлечения и медийния бизнес на холдинга.

Alibaba е една от най-предпочитаните компании за вложителите на Уолстрийт с растеж на акциите от 86% на годишна база. Изглежда анализаторите считат, че тази наклонност ще продължи.

Голяма част от брокерите покачиха ценовите си цели за акциите, откакто резултатите доста надвишиха упованията.

" Акции, които би трябвало да притежавате "

Един от най-смелите брокери планува растеж на акциите от цели 34%. Според анализаторите продължаващите, само че следени вложения в областите на напредък ще поддържат скъпите бумаги.

" Очакваме възходящото въздействие на Alibaba измежду китайските консуматори да резервира настоящия растеж на приходите от онлайн търговия през идващите 1 до 3 години, до момента в който вложенията в цифрови развлечения, облачни услуги и нови иницитиви би трябвало да бъдат под надзор ", считат от японската капиталова банка Daiwa Securities Group.

Според тях настройките на вложителите са се подобрили доста и те чакат това да докара до преоценка на акциите през идващите 12 месеца. Акциите на Alibaba са наложителен за владение актив в китайския потребителски и софтуерен бранш, настояват от японската банка.

Преоценка поради облака

Важно място в извоюваното от компанията има нейното облачно поделение. Приходите от облачни услуги се усилват с 96% на годишна база, достигайки 359 млн. $, а броят на клиентите на тези услуги за първи път надвишава 1 млн. души.

Alibaba усилва вложенията в облака, изграждайки нови центрове за цанни и разширявайки активността си по целия свят.

Но облачните услуги към момента носят едвам 5% от общите доходи. Анализаторите обаче считат, че това може да се промени. Отличен образец за това е Amazon. Инвеститорите са положително настроени към американския колос в електронната търговия частично и поради триумфа на облачното му поделение - Amazon Web Services. Нещо сходно може да се случи и с Alibaba, предвиждат специалисти.

Компанията на Джеф Безос сега се търгува на 65 пъти по-висока цена по отношение на облагата си, при растеж на приходите от 20%. За разлика от нея холдингът на Джак Ма се търгува на 25 пъти по-висока цена по отношение на облагата си и евентуално ще постгне 40% растеж на приходите. Иначе казано, бъдещата оценка на Alibaba ще е по-ниска от тази на Amazon, само че приходите й ще порастват по-бързо, изключително с растежа на облачния й бизнес.

Именно поради това специалистите считат, че триумфите на облачния й бизнес могат да доведат до преоценка на Alibaba (точно както подействаха облачните услуги на Amazon), а цената на холдинга ще се увеличи.

" AliCloud повтаря проекта на Amazon ", показва Нийл Камплинг, отговарящ за софтуерните изследвания в американската финансова компания Northern Trust.

По думите му тъкмо като Amazon, Alibaba продължава да понижава цените, с цел да притегли повече бизнес сътрудници и усили пазарния си дял, с което поддържа висок напредък и реинвестира в по-мащабни действия. Така се развиват услуги с по-висока добавена стойност, което усилва облагата.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР