Акциите на Airbnb приключиха вчерашната търговска сесия с ръст от

...
Акциите на Airbnb приключиха вчерашната търговска сесия с ръст от
Коментари Харесай

Airbnb с по-висока пазарна капитализация от Маrrіоtt и Ніltоn след борсовия си дебют

Акциите на Airbnb завършиха вчерашната комерсиална сесия с растеж от 112%, откакто компанията дебютира на борсата в Ню Йорк, съобщи Си Ен Би Си.

Това е следващото впечатляващо първично обществено предложение (IPO) за компания от софтуерния бранш, като книжата на компанията започнаха търговия при цена от 146 $ за брой по отношение на избраната първична цена от 68 $ на акция. Акциите на компанията приключиха търговията при равнище от 144,71 $ за брой, което дава на компанията за краткосрочно наемане на парцели пазарна капитализация от 86,5 милиарда $ – два пъти по-висока от първичната цена.

Тази пазарна капитализация е малко по-висока от тази на компанията за резервации Booking. Тя също по този начин е по-голяма от oбщaтa cтoйнocт нa хотелските вериги Маrrіоtt и Ніltоn, които имат капитализация от надлежно 42 и 29 милиарда $.

Дебютът на борсата на Airbnb е десетият най-хубав за 2020 година на база скок по отношение на първичната цена на акциите.

IPO-то бе подкрепено от спекулациите, че компанията ще влезе в един от водещите борсови показатели в Съединени американски щати в границите на идващите няколко години.

Airbnb излезе на борсата в миг, в който туристическият бранш е изправен пред голямо предизвикателство в лицето на пандемията от COVID-19, която докара до ограничавания на пътуванията по света и затваряне на редица бизнеси, свързани с туризма. Приходите на компанията за последното тримесечие паднаха с 19% на годишна база до 1,34 мрлд. $. Фирмата обаче съумя да записва облага от 219 млн. $ макар компликациите в бранша.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР