Акциите на Adobe нараснаха с 1 % на борсата, след

...
Акциите на Adobe нараснаха с 1 % на борсата, след
Коментари Харесай

Adobe придобива платформата за онлайн търговия Magento Commerce

Акциите на Adobe набъбнаха с 1 % на борсата, откакто основателят на Photoshop съобщи, че ще изкупува назад акции на стойност съвсем 8 милиарда $.

Още по тематиката
Amazon отвори втори софтуерен център в Букурещ

Американската компания ще наеме 650 чиновници
12 май 2018
Alibaba усъвършенства финансовите си резултати поради бизнеса с облачни услуги

Технологичният колос се разраства на пазарите отвън Китай и ще усилва вложенията си
9 май 2018
Регулаторите по света насочват вниманието си към банките и облачните услуги

Технологичните компании са под напън от регулаторните органи поради от ден на ден сфери на бизнеса си
6 май 2018
Образователни app-чета

Преглед на някои от най-достъпните мобилни приложения за познания и умения в разнообразни сфери
27 апр 2018
Софтуерните услуги постоянно ще са търсени

Съоснователят и изпълнителен шеф на софтуерната компания " Мелън " Крум Хаджигеоргиев пред " Капитал "
16 мар 2018 Adobe придобива платформата за онлайн търговия Magento Commerce от капиталовия фонд Permira за 1.68 милиарда $. Това е най-голямата договорка на компанията от десетилетие насам, оповестява Reuters. Magento Commerce е профилирана в предлагането на услуги на други компании (B2B) в областта на електронната търговия, както и за крайни клиенти. Всяка година през платформата се подписват покупко-продажби за 155 милиарда $, излиза наяве от уеб страницата й.

Мотивите на Adobe

Сделката ще помогне на компанията в укрепването на бизнеса й в облачната търговия. Акциите на Adobe набъбнаха с 1%, откакто основателят на Photoshop разгласи още, че ще изкупи назад акции на стойност съвсем 8 милиарда $ до 2021 година

" Adobе е единствената компания, която заема водеща позиция в основаването на наличие, в региона на рекламата, маркетинга и търговията, тъй като извършва действия в действително време ", споделя Брад Ренчър, общоприет шеф на Adobe.

Инвестиции в облачните технологии

Eвропейският фонд за дялови вложения Permira закупи Magento от eBay през 2015 година Компании като Canon, Helly Hansen, дизайнерът Пол Смит употребяват технологиите на Magento за своите онлайн магазини.

" Magento е развил бизнеса си с клиенти вследствие на основни вложения в облачните технологии, маркетинга, сполучливо водения мениджмънт на продажбите и екоориентацията си ", декларира Финг Гинанд, сътрудник на Permira.

Magento работи взаимно и с Coca-Cola, Warner Music Group, Nestle и Cathay Pacific. Очаква се договорката да завърши през третото фискално тримесечие на Adobe, а основният изпълнителен шеф на Magento Марк Лавел ще остане в компанията.

Какво е Magento

Magento е най-бързо разрастващата се, профилирана Open Source платформа за електронна търговия в света. Нейна съществена функционалност е да сътвори и ръководи продуктов азбучник. Платформата дава опция за смяна на дизайна, наличието и функционалността на електронния магазин. Позволява също по този начин алтернатива за основаване на потребителски акаунт, следене комерсиалната история, реализиране на контакт посредством потребителски конгреси, опция за избор на разнообразни валута и езици.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР