Акции срещу търговията с гласове провежда МВР в цялата страна

...
Акции срещу търговията с гласове провежда МВР в цялата страна
Коментари Харесай

Спецакциите на МВР: 99 сигнала за изборни нарушения и 19 досъдебни и бързи производства до момента

Акции против търговията с гласове организира Министерство на вътрешните работи в цялата страна по предвапрително одобрен график от края на август насам. Към момента има формирани 19 досъдебни и бързи производства, свързани с нарушавания на изборните права. Получени са 99 сигнала като 75 от тях са свързани с нарушение на изборните права на жителите, а другите са за административни нарушавания, регистрира основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

" Всички тези интервенции, които ще продължат да се правят на територията на страната, имат за цел недопускане на пазаруването на гласове, реализиране на корпоративен избор - в тази посока ще се насочат напъните на Министерство на вътрешните работи до последния миг, в това число и в изборния ден. ", увери основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

С цел недопускане деформиране на вота през днешния ден се организират интервенции в регионите на Стара Загора и Добрич , взаимно с Национална агенция за приходите, БАБХ и други контролни органи. Извършват се повсеместни инспекции с други органи на заложни къщи, магазини, заведения, места, които са свързани с престъпен контингент.

В рамките на акцията в Стара Загора все още са формирани 8 досъдебни производства и са арестувани 12 лица - за опиати, ръководство след приложимост на опиати, обири, както и 3-ма оповестени за търсене.

В Добрич са формирани 9 досъдебни производства, 13 са задържани за разнообразни закононарушения.

Тодоров сподели още, че интервенциите ще продължат до последния миг и имат за цел недопускане пазаруването на гласове и реализиране на корпоративен избор.

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна старши комисар Атанас Михов добави, че на територията на региона досега са формирани пет досъдебни производства. От началото на предизборната акция са получени 13 сигнала за пазаруване на гласове, които се отработват навреме, заключи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР