Акции много, но присъди - малко в България. Рано е

...
Акции много, но присъди - малко в България. Рано е
Коментари Харесай

Президентът Радев: Акции много, но присъди малко в България

Акции доста, само че присъди - малко в България. Рано е да давам оценки, това можем да създадем, откакто обвиняването бъде сполучливо предпазено в съда, сподели пред кореспонденти президентът Румен Радев, запитан по какъв начин ще разяснява абсурда с Държавната организация за българите в чужбина и съмненията, че евентуално там се е търгувало с българско поданство.

Но при всички положения, по думите му, следствието и пресичането на злоупотреби в изпълнителната власт, която разпределя и харчи обществения запас, е наложително изискване за излекуване на държавността.

Попитан постъпвали ли са в президентската институция такива сигнали, защото част от администрацията на институцията има отношение към този развой, президентът сподели, че са постъпили сигнали, които той е предал незабавно в прокуратурата. На въпрос какви сигнали и защо Радев уточни, че това е въпрос на следствието и не може да разяснява. Всички сигнали са предадени на прокуратурата, имал съм диалози и с ДАНС, и с прокуратурата по този въпрос, сподели президентът.

Мисля, че цифрите, които са жизненоважни за българските жители, не са в интерес на ръководещите, разяснява Радев в отговор на въпрос, че министър председателят е призовал критиците си да приказват с съответни данни и числа, и дали президентът може да уточни такива. " Мисля, че самодоволството на фона на милионите небогати и унизени не е подходящо. И преди да развява своя оптимизъм, дано държавното управление прочете демографските статистики, престъпните летописи, да се запознае с цифрите, които мерят стандарта и качество на живот в най-изостаналите страни от Европейски Съюз, които са надалеч преди нас ", сподели Радев.

На въпрос за арестите на олигарси президентът разяснява, че с цел да има сполучлива битка против олигархията, би трябвало да имаме правоохранителни органи, които да не се въздействат от политическата обстановка, да бъдат подвластни само на закона и да навлизат и в икономическия и политическия периметър на ръководещите.

Държавният глава разяснява тематиките във Военната академия " Г. С. Раковски ", където взе участие в тържеството по случай завършването на " Випуск Ботевски - II промяна ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР