Акцентите тази година са върху навлизането на блокчейн технологиите във

...
Акцентите тази година са върху навлизането на блокчейн технологиите във
Коментари Харесай

София отново става домакин на форума за дигитални финанси NEXT DIFI 2018

Акцентите тази година са върху навлизането на блокчейн технологиите във финансите и взор към цифровите нововъведения

За трета поредна година #NEXT DIFI 2018 ще събере водещи специалисти от банковия и финансовия отрасъл на 28 септември 2018 година

Акцентите тази година са върху навлизането на блокчейн технологиите във финансите и взор към цифровите нововъведения, които ще образуват бъдещето на бранша.

Над 47% от вложенията в българските банки се заделят за цифрови технологии, за нововъведения, за софтуерни планове, за рационализиране на сигурността във финансовите системи. Това стана ясно от изявленията на участниците във второто издание на форума за цифрови финанси, проведен от b2b Media.

В последните две години в света в бранша на така наречен FinTech са привлечени 12 милиарда $, до момента в който преди 14 години финансирането е достигало едвам 1 милиарда $.

" FinTech услугите оферират доста благоприятни условия за България и може да се трансформира в добавената стойност за промишлеността и да притегли спомагателни доходи, да резервира клиентите си, да обогати палитрата си от финансови услуги и артикули, като ги направи по-персонализирани за характерните потребности на клиентите ", разяснява развиването на бранша евродепутатът Ева Паунова, която още веднъж ще е измежду лекторите на събитието на 28 септември 2018 година

По думите ѝ България има доста сериозен капацитет да се конкурира на европейско и международно ниво в областта на осведомителните технологии.

Къде тъкмо се крие капацитетът за развиване, ще стане ясно по време на NEXTDIFI 2018.

ИНСМАРКЕТ е медия сътрудник на събитието.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР