Акцентите от лятната програма на фестивала „Арт Поток” в Царевои

...
Акцентите от лятната програма на фестивала „Арт Поток” в Царевои
Коментари Харесай

Разпръскват праха на Татяна Лолова в Лозенец

Акцентите от лятната стратегия на фестивала „ Арт Поток” в Царевои Hacienda Beach-Лозенец показа Димитър Тодоранов на специфична среща с медиите.

Заедно с художника Стефан Божков, журналиста и тв продуцент Георги Тошев, и режисьора Ники Илиев, те показаха културните събития, които ще се случват това лято.

„ Тази година сервира изненада към нашите посетители като поканихме 4 световноизвестни диджеи, които ще бъдат комплимент за всички почитатели във връзка 10-ия рожден ден на Hacienda Beach. Работим в посока на това да притеглим задгранични туристи и всички фенове на този тип прекарвания.

Имаме късмет да го създадем, защото доста от обичайните дестинации като Миконос, Ибиза и Сен Тропе, които са известни със своя нощен живот, няма да бъдат в позиция да работят по метода, както са го правили преди пандемията. Именно поради този факт използвахме опцията, дружно с нашите сътрудници от Evedo, да поканим в Лозенец имена от международната диджей сцена.

Идеята е музикалните звезди да дойдат първоначално и в края на лятото, с цел да увеличим мотивацията на хората да дойдат през този интервал на море. Правим първите стъпки да разтеглим сезона в България и точно поради това открихме Hacienda на 7-ми май. Една смела постъпка, която си заслужаваше, защото клуба ни беше цялостен, както през август “, показа пред публицистите Димитър Тодоранов.

DJ фестивала ще се открие на 3 юли със световноизвестните диджеи и продуценти Tube&Berger. На 17 юли в Лозенец идва италианския диджей актьор Федерико Скаво, а за 21 юли е планувано присъединяване на извънредно известния John Acquaviva, основател на лейбълите Plus 8 и Definitive Recordings.



Той ще организира и онлайн семинар с хора от музикалния отрасъл, където ще разкрие новите провокации пред сътрудниците си. DJ Дейвид Торт е идващия международен актьор, който ще гостува край дребния плаж на Лозенец на 4 септември. Световноизвестният немски диджей и продуцент DJ Claptone, който е прочут със златната маска, която не смъква от лицето си, ще е кулминационната точка на фестивала в Hacienda, а датата на неговото посещение към този момент ще е изненада за почитателите. Финалът ще е за резидента на именития клуб Cavo Paradiso в Миконос, DJ Free Spirit на 11 септември.

Фестивалът „ Арт Поток “ (17-27 юли) се провежда за шеста поредна година от HaciendaBeach и Община Царево. Форумът ще бъде открит на 17 юли с интернационална галерия, която ще бъде експонирана в Исторически музей гр.Царево и ще остане там до края на сезона, с цел да може да се прегледа от гостите по Южното Черноморие.

Експозицията ще включва работи от всички области на образните изкуства – живопис, графика и пластики. Всеки един създател ще участва с по една творба от своето творчество, а скоро ще бъдат оповестени и имената на създателите, които ще бъдат показани. По време на фестивала художникът Пламен Съботинков също ще показа творчеството си на специфична локация в Лозенец.

Общо три ще са театралните министър председатели по време на „ Арт Поток “2021. Едната от тях е на пиесата „ Догодина по същото време “ от Бърнард Слейд, режисура на режисьора Ивайло Христов, с присъединяване на Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев.

Един от гвоздеите в програмата на фестивала ще е дълго чаканата премиера на моноспектакъла на Алекс Сърчаджиева, в който актрисата споделя за най-трудните и хубави мигове от живота си. Текстът на биографичната пиеса „ На живо “ е дело на Яна Борисова, а режисьор на спектакъла е Димитър Коцев-Шошо. В постановката взе участие и актрисата Радена Вълканова.

Третата премиера е с провокативното заглавие „ Монолози за пениса “ с режисьор Росица Обрешкова, с присъединяване на актьорите Кирил Ефремов, Павел Иванов и любопитна гост-звезда, която към момента се пази в загадка.

На „ Арт Поток “ ще дебаркира и музикалния театър „ Бай Рок “(продуцентска къща „ Фери Арт “) на група „ Джинджифил “ с присъединяване на Филип Аврамов-Фицата, Калин Вельов, Севинч Ибрахим, Милен Кукошаров и Цветан Андреев.

Моноспектакълът „ За любовта и всичко останало “ на Иван Тодоров, прочут от обичайното караоке празненство на Hacienda, още веднъж по текст на Яна Борисова, също ще бъде показан пред феновете на театралното изкуство.

Това е една смешна, покъртителна и неуместна изповед на един незрял хедонист, който се бори всекидневно за правото на обич и с ужаса от самотата. Режисьор на спектакъла е Вежен Велчовски. Представленията ще се играят на сцената на локалното читалище в Царево от 21:00ч.

Традиционно по време на фестивала ще има и министър председатели на нови книги. За първи път в България, точно на „ Арт Поток “, ще бъде показана предстоящата биография на Богдана Карадочева и Стефан Димитров “Безнадежден случай “ (Книгомания) написана от Георги Тошев. Тв публицист и продуцент ще показа и своя документален филм „ Париж на Богдана “.

Гост на Лозенец ще бъде и огромната Цветана Манева с морска премиера на книгата „ ТЯ, Цветана Манева “ (Книгомания) още веднъж под редакцията на Георги Тошев.

Лео Бианки също дебаркира в Лозенец, където ще се срещне със своите почитатели и ще подписва биографията си „ Моят път “ (AMG Publising), а за първи път в Лозенец идва и Веселин Маринов, който с изключение на, че ще приказва за биографичната си книга „ От обич “ (Сиела) ще зарадва феновете си с акостични осъществявания на свои шлагери.

Нашумялата млада авторка Рене Карабаш, която сега работи по първия си игрален филм, ще показа на плажа хитовата си поетична книга „ Писма на Омар до бъдещата му брачна половинка “ (Жанет 45). След миналогодишното си присъединяване, в Лозенец се завръща и Иво Сиромахов с продължението на книгата „ У майкини “ (Сиела).

Актьорът Ненчо Илчев още веднъж ще зарадва дребни и огромни със своя театър от фокуси и вълшебства на Площада пред Читалището в Царево и ще продължи с представянето на томчето си „ Забранената книга за фокуси “ (Книгомания).

„ По време на „ Арт Поток “ със особено събитие ще почетем и паметта на великата Татяна Лолова, която няколко години беше патрон на фестивала и част от културния живот по Южното Черноморие. По самодейност на нейното семейство, част от прахта ѝ ще бъде разпръсната в дребния залив в Лозенец, където бе разнесена и прахта на обичаният ѝ съруг Славето “, заяви на конференцията тв продуцент Георги Тошев.

Режисьорът Ники Илиев проправя път на пълнометражните филми по време на „ Арт Поток “2021 с морска премиера на един от най-успешните БГ филми – „ Завръщане “, който скоро ще бъде качен и в платформата на стрийминг колоса Netflix. На срещата с медиите Ники показа, че това лято по Южното Черноморие започват и фотосите на продължението на кино лентата, в който вземат участие цяла плеяда от най-известните български артисти.

Арт шефът на Hacienda Beach Стефан Божков, заяви, че това лято в Лозенец ще започва и самодейност да бъдат представяни късометражни филми, като за задачата към този момент е контрактувано партньорство с интернационалния варненски фестивал „ Карантина “. По време на „ Арт Поток “ ще бъде прожектиран и документален филм за легендата на българското съвременно изкуство, художника Васил Иванов.

За четвърта поредна година ще се организира и лятна арт академия за деца под управлението на Калина Попова. Малките гении от школата по изобразяване ще творят на дребния плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща галерия творбите, които са основали на брега на морето. „ Арт Поток “ продължава традицията в програмата му да участват разнообразни формати за цялото семейство.

Децата в Лозенец ще бъдат същински щастливи и от идната премиера на книгата „ Duende “ на Рени и Сузи, едни от най-следваните български звезди в обществената мрежа TikTok. Красивите и любознателни тиктокърки от няколко години са част от магията на Hacienda и на драго сърце се включват в културните празници през юли.

Една от прелестните начинания на Hacienda Beach тази година е концепцията да бъдат показани български образни актьори, които работят с холивудските продукции и основават редица известни облици за потребностите на международната гейминг промишленост. Ще бъдат експонирани 12 специфични табла с техни произведения, които ще могат да бъдат прегледани от гостите на Лозенец.

Самите създатели също ще участват на събитието и ще опишат за работата си в меката на киното и международния шоубизнес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР