Акцентите от лятната програма на фестивала „Арт Поток” в Царево

...
Акцентите от лятната програма на фестивала „Арт Поток” в Царево
Коментари Харесай

Аня Пенчева с гореща премиера на „Арт Поток“ 2018

Акцентите от лятната стратегия на фестивала „ Арт Поток” в Царево и Hacienda Beach-Лозенец показа Димитър Тодоранов на специфична среща с медиите. Заедно с художника Стефан Божков и артиста Кирил Ефремов, те показаха новите събития и културни планове, които ще се случват това лято. През тази година едни от най-известните и обичани родни артисти потвърдиха наличие по време на културните празници.

Фестивалът „ Арт Поток “ за трета поредна година се провежда от Hacienda Beach и Община Царево и ще се организира от 20 до 30 юли. Представленията ще се играят на сцената на локалното читалище от 21:00ч. Фестивалът ще бъде открит на 20 юли с представлението „ На живо от оня свят “, режисура на Ивайло Христов, с присъединяване на Албена Михова, Евгени Будинов и Кирил Ефремов. На 21 юли феновете ще се забавляват с актьорите Тончо Токмакчиев, Дидо Мачев, Мария Статулова, Катерина Евро, Кирил Ефремов, Стефан Денолюбов и Богдан Казанджиев, които играят в паметната комедия „ Маршрутка “ от Елин Рахнев, режисура на Хасковският спектакъл „ Иван Димов “. Премиерата на автобиографичната книга за Стоянка Мутафова „ Добър вечер, столетие мое “ написана от щерка й Мария Гурбешлиева ще се състои на 22 юли в наличието на актрисата, която ще раздава подписи на своите фенове.


Стефан Данаилов също ще зарадва своите почитатели, които ще имат опция да се допрян онлайн до легендата на българското кино и спектакъл. На 28 юли ще бъде показана неговата публична биография „ Романът на моят живот “ написана от журналистът Георги Тошев. Същата вечер ще бъде прожектиран и неговият документален филм „ Монолог “. Още две книжни министър председатели на морския бряг чакат феновете на театралното изкуство. Обичаната от всички Татяна Лолова ще се срещне с жителите и гостите на Царево на 27 юли и ще презентира биографията си „ 1/2 живот “, а Георги Тошев ще показа документален филм за огромната актриса. На 26 юли следва и премиерата на книгата „ Усмихни се, дребосъче “, биография на Георги Мамалев, който е подготвил и специфичен моноспектакъл за своите фенове.


Тази година за „ Арт Поток “ в Царево идва и огромната българска актриса Аня Пенчева. На 27 юли своята театрална премиера ще има пиесата „ Тя, той и още двама трима “ от световноизвестният маджарски драматруг и режисьор Жолт Пожгай. Постановката е дело на режисьора Богдан Петканин, а с изключение на Аня в останалите функции ще се превъплатят Кирил Ефремов, Александър Кадиев, Ненчо Илчев, Тончо Токмакчиев и Тихомир Благоев. На 28 юли на сцената ще оживее и комедията „ Мъже под чехъл “ от Миро Гарван, режисура на Владлен Александров и ДКТ „ Константин Величков “ Пазарджик с присъединяване на Албена Колева, Кирил Ефремов и Тончо Токмакчиев.

И това лято акцент в „ Арт Поток “ ще е изобразителното изкуство. На 20 юли в Историческия музей в Царево се открива Изложба на театрални плакати на български и непознати художници, които са получили награди от последното издание на Международното трианале на плаката в София. По време на феста ще се състои и обичайното литературно четене с Елин Рахнев, който ще показа последната си стихосбирка „ Зелда “. В четенето ще се включат още мади български поети, измежду които и Васил Балев.


От 20 до 30 юли на Hacienda Beach за първи път ще се организира и лятна арт академия за деца под управлението на Калина Попова. Малките гении от школата по изобразяване ще творят по три часа дневно на дребния плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща галерия творбите, които са основали на брега на морето.

Новият сезон на Hacienda Beach в Лозенец ще бъде открит с празненство уикенд, който започва на 15 юни в компанията на Mr.K, DimoBG, Dj Vasquez, Vera Russo и именитият български DJ MC Kamen. Истинска музикална фиеста ще чака гостите на клуба и през тази година. В заведението ще пускат едни от най-актуалните диджеи, които ще забавляват посетителите със своите сетове. Зад пулта ще застанат Dimo BG, DJ Mr.K, Dj Vasquez, DJ Tony AMF, DJ Jassen Petrov, DJ Doncho, DJ Phobia, DJ Mati и още посетител диджеи. Собственикът на Hacienda Димитър Тодоранов също ще влезе в ролята на резидент и ще пуска свои обичани части по време на някои от специфичните празненства в Лозенец. Участия в Лозенец ще имат и доста от българските поп и хип-хоп звезди, измежду които Графа, Любо Киров, 100 кила и други.

В понеделник ще се организира обичайното паметно караоке с Игор и Иван, вторниците ще са непокътнати за черната музика. В сряда ще започва един нов лейбъл от празненства под името No Orders. Те са въодушевени от фестивала Burning man и ще предложат на публиката едно вълнуващо прекарване. Всички посетители на Hacienda Beach ще се потапят в непознато и мистично преживяване, включващо атрактивна сцена, фон и провокиращи въображението актьори. Резидент на No Orders е DJ Diaas, а специфичен посетител на 15-ти август, ще е един от най-провокативните и разпознаваеми актьори на Burning Man – Concret. Всеки четвъртък в Hacienda Beach ще се изявява Венци Венц се неговото авторско празненство. Петък и събота ще е времето за комерсиалните диджей празненства, а в неделя на сцената ще се изявяват млади и одобрени музиканти, измежду които Jeremy?, Станислав Сланев-Стенли и други създатели.


През тази година хип-хоп звездата Венци Венц ще менажира барът на дребния плаж в Лозенец. Той ще се споделя „ Налей “ и ще е самобитна занималня за възрастни. Ще бъдат проведени игри, надпревари, пърформанси и доста занимателни празненства за всички поданици и посетители на черноморското населено място.

Художникът Стефан Божков-арт шеф на Hacienda Beach, заяви, че това лято скулптурният парк в Лозенец ще се усили с още една творба, наречена Крилата. Негово дело са и инсталациите Очилата, Гребенът и Слонът, които красят най-актуалния клуб по родното Черноморие.

От тази година, посетителите на Hacienda Beach пък ще могат да резервират местата си авансово и посредством връзка с чат-робот, който ще осведоми гостите и за ежедневната стратегия на клуба.

Следете и обществените профили на Hacienda Beach:
https://www.facebook.com/haciendabeach/
Instagram: haciendabeachlozenets
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР