Акцентите от лятната програма на фестивала Арт Поток в Царево

...
Акцентите от лятната програма на фестивала Арт Поток в Царево
Коментари Харесай

Ламбо и Аня Пенчева играят на плажа в Лозенец

Акцентите от лятната стратегия на фестивала Арт Поток в Царево и Hacienda Beach-Лозенец показа Димитър Тодоранов на специфична среща с медиите. Заедно с художника Стефан Божков, театралния продуцент Кирил Кирилов и артиста Кирил Ефремов, те показаха новите събития и културни планове, които ще се случват това лято.

Голямото събитие тази година е нашумялото зрелище Актрисата от Питър Куилтър, с присъединяване на Стефан Данаилов,Аня Пенчева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Иван Панев и Павел Иванов, което ще се играе на 28 юли на плажа пред Hacienda Beach в Лозенец.

„ Със сигурност това ще е едно от централните събития на лятото, освен в арт средите, само че и за всички хора, които ще почиват по южното Черноморие, тъй като задачата на Hacienda постоянно е била да представим спектакли в една друга среда, да бъдат по-достъпни и по-интересни за всички фенове на изкуството. И както преди време Лили Иванова се съгласи да пее в един нетрадиционен за нея формат, на плажа, в този момент и Стефан Данаилов реши същото.

Големият артист се съгласи да създадем това събитие може би и поради по-специалното отношение, което има към екипът на Hacienda. Нашата концепция е да създадем нещо като рок версия на театъра. Да е на сцена, само че хората да не седят на столове, а да са прави или седнали на барбарони. Надявам се времето да бъде с нас и да няма бурно море. Ще се радваме всички другари и фенове на Стефан Данаилов да дойдат на това място, което той доста обича “, показа Димитър Тодоранов.

Фестивалът Арт Поток за четвърта поредна година се провежда от Hacienda Beach и Община Царево, под патронажа на кметът на Царево инж. Георги Лапчев, и ще се организира от 19 до 30 юли. Тази година форумът ще получи поддръжка и от Министерство на културата. Представленията ще се играят на сцената на локалното читалище от 21:00ч. Фестивалът започва с премиера на представлението Направо от асансьора от Жерар Лозие, режисура на Иван Радоев.

Във френската комедия на обстановките вземат участие Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов. Любов, флирт, подозрение, съмнение, ревнивост, нелепост, безумство и доста смях събрани в един апартамент, на един етаж, напряко от асансьора. Едно задъхано препускане сред порти, балкони и стени.

Нашумялата пиеса Любовникът от Харолд Пинтър с присъединяване на театралните звезди Деян Донков и Радина Кърджилова също ще зарадва феновете на театралното изкуство. Комедийната драма Вечеря с другари от Доналд Маргулис, наградена с Пулицър, режисура на проф.Ивайло Христов ще е част от театралния маратон край морето. Зрителите ще се забавляват дружно с актьорите Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева.

Традиционно по време на Арт Поток 2019 ще има и няколко министър председатели на книги и лъчение на документални филми. Журналистът Георги Тошев ще има премиера на книгата си Години обич отдадена на огромната българска актриса Невена Коканова, както и документалния филм за нея Невена Коканова.Пътуване. Той ще показа пред публиката в Царево и документалния си филм Кустурица.Балкански гамен, отдаден на сръбския режисьор Емир Кустурица.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР