Актрисата Стефания Колева пребори тежко автоимунно заболяване. Чаровната звезда от

...
Актрисата Стефания Колева пребори тежко автоимунно заболяване. Чаровната звезда от
Коментари Харесай

Стефания Колева: Успях да преборя автоимунна болест

Актрисата Стефания Колева пребори тежко автоимунно заболяване. Чаровната звезда от „ Полицаите от края на града”, години води борба с заболяването, само че през днешния ден е щастлива, че може да живее пълноценно, научи HotArena.

„ Извървях комплициран път като пациент с автоимунно заболяване. Но съм образец за това, че може да се живее с такава болест, като ревматоиден артрит и да бъдеш съответен в живота човек”.

Това споделя актрисата, във връзка на дългата борба, която води. И признава, че й е коствало години проучвания, до момента в който открие казуса.

„ Напълно разбирам хората с автоимунни болести. Понякога до слагане на точната диагноза може да минат години–най-малко 10. Това води до тежки последици и инвалидизация в доста случаи”, добавя още Стефания.

Актрисата признава, че най-ужасно съгласно нея е търсенето на информация по-късно в мрежата. „ Когато си обезверен и в невъзможност, елементарно може да залитнеш към непроверени и рискови способи. Често пациентите се лутат в море от съмнителна информация”, споделя още звездата, написа „ България днес”.

Затова Стефания става лице на акцията „ Пробуди се” и на лекарски уебсайт, който стои зад плана. Идеята е да се помогне на хората да получат точна и съответна информация и да не бъдат подлъгани със съмнителни препоръки за лекуване.

Ученичката на Стефан Данаилов споделя още, че е предходна и през друго препятствие–претърпява животоспасяваща интервенция от преплитане на червата.
Актрисата признава, че значително за този проблем са съдействали и безумните диети, които съблюдава.

„ През годините съм опитвала всевъзможни диети. Никой не може да издържи на толкоз зеле или на толкоз месо, както е в диетата на Дюкан. Въобще – диетите са нещо, което е извънредно неуместно за намаляване. Да, с тях отслабваш бързо, само че също толкоз бързо и качваш след това”, споделя още ученичката на Стефан Данаилов.

В момента тя съблюдава предписанията на нутрициониста доктор Георги Гайдурков и с тях се поддържа в съвършена форма.

"Режимът е самостоятелен, в него няма точни часове, грамажи и впрочем, само че изиска дисциплинираност. Избягвам всичко, което не е здравословно, не хапвам сол, използвам единствено растителна лой. Важни са ми и добавките – оризови и грахови протеини, защото са главният ми източник на сила. Чувствам се отлично и нито за секунда не съм отпаднала”, споделя актрисата.

Покрай борбата си с заболяването Стефания Колева става лицензиран арт терапевт, както и лице на акция, която оказва помощ на деца с арт лечения.

„ Със силата на изкуствата – музика, танци, спектакъл, изобразяване, лирика, децата могат по-лесно да показват себе си, да се социализират, да придобият самочувствие.

Препоръката ми към родителите им е и те да бъдат по-отворени към подобен тип занимания, тъй като това може да избави тяхното дете”, споделя още Стефания Колева.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР