Актрисата Саня Борисова дебютира като режисьор с филма Никога не

...
Актрисата Саня Борисова дебютира като режисьор с филма Никога не
Коментари Харесай

Саня Борисова след режисьорския си дебют в киното: С бившия ми съпруг Ники Илиев сме много добри приятели

Актрисата Саня Борисова дебютира като режисьор с кино лентата „ Никога не е просто секс “, чието лъчение започва по кината на 10 май. Вчера пък филмът бе прожектиран и на влиятелния фестивал в Кан, Франция.

 

Не може обаче да дефинира дебюта си като режисьор като сбъдната фантазия и счита, че филмът е нещо естествено, което се е случило по житейския й път и добавя, че й е вторият план като съпродуцент. Щастлива е обаче, че са съумели да довършат кино лентата макар големите компликации, които имали по пътя на реализацията му.

 

Разбира се, напълно предстоящо, най-сериозните компликации били свързани с продуцирането. В този ред на мисли Саня показва, че единствената държавна поддръжка била от страна на Община Бургас, за което е доста признателна, другояче целият бюджет е набиран от рекламодатели. След като нещата потръгнали, се наложило да спрат по средата на снимачния развой, с цел да продължат с търсенето на пари за дотъкмяване на плана. В последна сметка намерили пари за снимането, само че не останали средства за постпродукцията, поради което се наложило да бъдат доста гъвкави и да импровизират.

 

Втората компликация била обвързвана с организацията и сформирането на екип, само че за благополучие съумяла да подбере превъзходни хора, с които било наслаждение да работи и режисира. Всичко се случило относително бързо – от раждането на концепцията за сюжета до премиерата, минала година и половина, а снимачните дни били 24.

 

Признава, че когато режисира, избира да не играе или най-малко да не е в основната роля. Преценили обаче, че във всеки филм, е по-удачно да застане с лицето си, защото необятната аудитория я познава добре като актриса и това би привлякло внимание, та по тази причина влезнала в ролята на една от четирите основни женски героини – Мадлен.

 

Помощ и препоръки за режисирането на кино лентата получила от Ники Илиев, с който преди години почнали да вършат частни филми. Впоследствие той траял със лични кинопроекти. Определя го като най-хубавият учител в Нов български университет и добавя, че част от магистратурата си по постановка, изкарала при него.

 

Днес филмът ще бъде показан от Елена Петрова и Веселин Калановски пред българска аудитория в Лондон, а на 10 юни ще са всички в Бургас.

Саня Борисова споделя, че към този момент има концепция за нов филм, която й се коства доста подобаваща и не й липсва предпочитание да я развие. За момента обаче не може да каже какъв брой време ще й е належащо и по кое време ще се случи това.

 

Признава, че към днешна дата Ники Илиев, е най-близкият й другар и добавя, че с времето схванала, че е обикновено хората да вършат неточности, другояче няма да се трансформират и развиват. След развода се почувствала малоценна, само че не поради самия бракоразвод, а поради това, че давала всичко от себе си да има семейство, защото родителите й са разведени. Към днешна дата копнее за семейство, само че не знае дали ще й се случи. Категорична е обаче, че в случай че срещне точния човек, е подготвена да се случи. Като цяло обаче избира да приказва за персоналния си живот, единствено в случай че е общественополезно.

 

Поддържа физиката и духа си с помощта на йогата. Внимава и с какво се храни – от 10 години не вкусва месо и твърди, че се усеща доста по-добре. Спряла потреблението на месо някак непринудено след първия й коледен пост. Любопитно й било по какъв начин ще се почувства, откакто пречисти организма си, прекратявайки потреблението на всевъзможни артикули от скотски генезис. Когато постът завършил, към този момент не изпитвала потребност от месо и по този начин към този момент цяло десетилетие.

Принос за визията й има и дерматоложката й Камелия Присадашка, която поддържа кожата й свежа.

 

Не се вижда постоянно с родителите си и сестра си, само че е щастлива, че й гостували за премиерата на кино лентата.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР