Актрисата, носителка на Оскар и активистка Джина Дейвис критикува неравенството

...
Актрисата, носителка на Оскар и активистка Джина Дейвис критикува неравенството
Коментари Харесай

Джина Дейвис критикува от Довил неравенството между половете в Холивуд

Актрисата, носителка на " Оскар " и активистка Джина Дейвис подлага на критика неравенството сред половете в Холивуд, и в частност незадоволителното показване на дамите зад камера, от аления килим на фестивала на американското кино в Довил, Франция, съобщи Ройтерс.

 
В рамките на проявата 63-годишната Дейвис промотира документалния филм " Това трансформира всичко ", засягащ тематиката за неравноправието в развлекателната промишленост и включващ изявленията със звезди като Мерил Стрийп , Рийз Уидърспун , Джесика Частейн и Тифани Хадиш . Актрисата е продуцент на кино лентата, режисиран от Том Донахю .
 
" Стори ми се, че чух, че във Франция дамите режисьори са 24 %. В Съединени американски щати те са едвам 4 % . 24 % е малко, само че 4 % е напряко смущаващо ", съобщи Дейвис.

 
Кариерата на Джина Дейвис в Холивуд стартира с кино лентата " Тутси " (1982). Изпълнението в " Турист непредпазливо " (1988) й носи " Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща роля. Един от най-знаковите облици на Дейвис е в паметната класика " Телма и Луиз " (1991), в която си партнира със Сюзан Сарандън .
 
Джина Дейвис счита още, че придвижването #Аз също, предоставило опция на дамите да приказват намерено за половите похищения, на които са били жертва, е оказало въздействие върху Холивуд. Актрисата и активистка отбелязва, че при започване на кариерата й представителките на нежния пол са били обезкуражавани да приказват, като постоянно им е повтаряно, че постоянно ще се намират други за функциите им. Самата Дейвис неотдавна разкри, че преди време е била принудена да седне в скута на режисьор за сантиментална сцена по време на прослушване.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР