Актрисата Настася Кински навършва днес 60 години, съобщи ТАСС. Баща

...
Актрисата Настася Кински навършва днес 60 години, съобщи ТАСС. Баща
Коментари Харесай

Актрисата Настася Кински става на 60 г.

Актрисата Настася Кински навършва през днешния ден 60 години, заяви ТАСС.

Баща на Настася е артистът Клаус Кински, само че той се развежда с майка ѝ през 1968 година и откакто се изрича неприятно за нея в записките си през 1987 година, тя не поддържа връзка с него. Таланта му обаче наследява.

Настася Кински е открита за киното от Вим Вендерс, който я вижда в дискотека, когато е на 14 години. Той ѝ дава роля във кино лентата " Погрешно придвижване " от 1975 година, който печели немска премия за най-хубав актьорски състав. След това тя се снима в още няколко негови кино лентата, най-известен от които е " Париж, щата Тексас ".

През 1976 година Роман Полански ѝ предлага фотосесия за сп. " Вог ", а през 1979 година я снима във кино лентата си " Тес ", който печели няколко награди " Оскар ", а Настася Кински получава " Златен глобус " за пробив на годината.

През 70-те и 80-те години на предишния век Настася Кински се снима за доста фешън списания, от време на време разголена.

Освен с Вендерс и Полански, Настася Кински работи с Франсис Форд Копола, Андрей Кончаловски, Пол Шрейдър. Изпълнила е повече от 70 функции.
През 1988 година Настася Кински взе участие в журито на кинофестивала в Кан.

От 1984 година до 1992 година Настася Кински е омъжена за египетския продуцент Ибрахим Муса, от който има наследник и щерка. До 1997 година тя има връзка с музиканта Куинси Джоунс, от който също има щерка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР