Актрисата Красимира Казанджиева отказва да празнува юбилеи. Не се вглежда

...
Актрисата Красимира Казанджиева отказва да празнува юбилеи. Не се вглежда
Коментари Харесай

Стефани от „Дързост и красота” била женена за Серафим Северняк

Актрисата Красимира Казанджиева отхвърля да чества юбилеи. Не се вглежда в броя на годините, значимо й по какъв начин се усеща и по какъв начин ги носи. Има нещо общо сред нея и героинята Стефани, която озвучава в сериала „ Дързост и хубост ” – и двете са дами без възраст. Е, и остаряват дружно, въпреки и незабележимо. В продължение на 15 години те извайват облика пред фена. 

Няколко от последните й рождени дни на Красимира Казанджиева са отпразнувани в студиото за дублаж на Българска национална телевизия. При един от тях Красимира получава специфичен подарък – златни обеци. На едната е изписано – „ Дързост ”, а на другата „ Красота ”. 

Когато след гимназия взема решение да кандидатства ВИТИЗ. Усилено се приготвя при огромния артист и възпитател Георги Стаматов. От секретарката схваща, че е първа в листата, само че поради стигмата „ щерка на царски офицер ” е отхвърлена. Малко преди този момент е чула опасността „ Никога няма да видите името си на плакат! ”, просъскана от служител в общината, на който трябвало да се моли за служебна записка. 

Ронейки сълзи край театралната академия, шансът й се усмихва. Оттам минава шефът на Ямболския спектакъл – Янаки Стоянов. Той й споделя, че я взема на мястото на Невена Коканова, която напуща. Скоро идва и втора покана – за Кюстендилския спектакъл, само че Казанджиева избира да тръгне за Ямбол, проявявайки смелост. Майка й споделила: „ Ямбол? Не. Само през натрупа ми ”. Дъщерята, 18-годишна: „ Да, през натрупа ти! ”. (За утешение – майка й е дълголетница.)

След дебюта идва покана за Благоевград, където пък напуща Гинка Станчева. В продължение на 4 години в южния град Краси изиграва доста функции. После я желаят и в Русе, само че в годината, до момента в който е там, на специфична „ сгляда ” идват от Пловдивския спектакъл да си харесат актриса. Гледат я в „ Криворазбраната цивилизация ” в централната роля на Анка и се стопират на нея. 

Пловдивският интервал й носи сватба. С писателя Серафим Северняк се срещат още в Русе, само че се сближават около вуйна й (Михайлена Найденова) която е основен художник в Националния музикален спектакъл, а Северняк – драматург там. 

„ Бракът ни не продължи дълго – 5 години, само че постоянно ще му бъда признателна , тъй като около него съм общувала с необикновено забавни хора. Ходихме в Москва, срещнах се с паметния за руснаците актьор Леонид Леоново, с Паустовски, с доста от огромните им художници, писатели, интелектуалци... Той беше непосредствен с Георги Джагаров, с Павел Вежинов, с Любомир Левчев, с Георги Марков, а общуването с такива хора обогатява ”, споделя Казандиева.

Разделянето на фамилията сред Пловдив и София принуждава Краси да се реалокира в столицата. В продължение на 10 години е в музикално-артистичната натрупа „ Естрада на Народната войска ”. С нея обикаля доста страни по света, стига до екзотична Куба. Същевременно приключва задочно ВИТИЗ и кандидатства в Сатиричния спектакъл. Докато Любомир Левчев е заместник-министър на културата, получава съдействието му да се отпусне още една щатна численост при комиците. Там играе 13 години до пенсия. Започва работа и в дублажа.

Озвучила е доста сериали – „ Диана Саласар ”, „ Всички обичат Реймънд ”, „ Неразкрити убийства ”, „ Дързост и хубост ” и др . Българските артисти от дублажа имат вълнуваща среща в Съединени американски щати с сътрудниците си титуляри. 

„ Много са непосредствени и симпатични. При тях, в Америка, няма дублаж на филмите, всичко е с надписи, с изключение единствено филмите на Дисни или анимации, където изплозват гласовете на доста известни артисти. Затова им беше несвойствено това, че ние тук в България дублираме. Старнно им стана, че да вземем за пример аз повтарям няколко героине ”, споделя Казанджиева. Която още обира възторзите на продавачи и елементарни хора, щом заприказва. Разпознават в нея Стефани от „ Дързост и хубост ” и я прекръстват, написа " Уикенд ". 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР