Актрисата Ирини Жамбонас взе наградата Сърцето на Сараево за най-добра

...
Актрисата Ирини Жамбонас взе наградата Сърцето на Сараево за най-добра
Коментари Харесай

Ирини Жамбонас взе "Сърцето на Сараево" за най-добрата актриса

Актрисата Ирини Жамбонас взе премията " Сърцето на Сараево " за най-хубава актриса за ролята си в най-новия филм на Стефан Командарев " В кръг " по време на 25-ото издание на фестивала, оповестиха от екипа на лентата.

В претекстовете за избора си журито, управлявано от шведския режисьор Рубен Остлунд (носител на " Златна палма " от Кан за кино лентата му " Квадратът " - бел.а.), показва " за надълбоко и многопластово осъществяване, за подробност и точност, на което не можем да не повярваме ".

" Изключително щастлива съм от това самопризнание. Работата със Стефан Командарев постоянно е огромно предизвикателство за нас актьорите. Приемам тази премия като премия за целия актьорски състав ", разяснява Жамбонас.

Голямата премия за най-хубав игрален филм, чиято парична стойност се показва в 16 хиляди евро, получи босненско-холандска копродукция Take Me Somewhere Nice, която споделя за момиче, което напуща Холандия и се връща в родната Босна, с цел да се види с болния си татко, който в никакъв случай не е срещала.

" В кръг " бе почетен и с още една от общо шестте награди в категориите за игрално кино - оценката Cineuropa, което се дава за " извънредно достижение в европейската аудиовизуална просвета. Филмът се отличава освен с безспорните си артистични качества, само че и промотира концепцията за европейски разговор и интеграция ".

 Ирини Жамбонас взе
© Екипът на "В кръг "

Филмът направи международната си премиера на 18 август в границите на фестивала и бе посрещнат с положителни мнения, в това число в издания като " Варайъти ".

" Най-голямото самопризнание е, че всички, които са гледали " Посоки ", споделиха, че с " В кръг " сме постигнали още по-добър филм и сме надградили триумфа на предходния ", споделя Командарев.

" В кръг " е вторият филм от плануваната трилогия след реализацията на " Посоки ". Той споделя историите на три двойки патрулиращи служители на реда в нощна София. По образеца на първия филм и тук епизодите са снимани в един кадър за по-голямо влияние и достоверност.

В лентата, с изключение на Ирини Жамбонас, вземат участие още Павел Попандов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Васил Василев–Зуека, Стефан Денолюбов, Стоян Дойчев, Герасим Георгиев–Геро, Николай Урумов, Анастасия Ингилизова и Ованес Торосян.

Оператор е Веселин Христов, сценаристи - Симеон Венциславов и Стефан Командарев, а продуценти - Стефан Командарев и Катя Тричкова за " Арго Филм ".

Премиерата на " В кръг " в българските кина е на 8 ноември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР