Актрисата и режисьор, част от тазгодишното жури на Huawei Smartphone

...
Актрисата и режисьор, част от тазгодишното жури на Huawei Smartphone
Коментари Харесай

Яна Титова: Не губете центъра на историята

Актрисата и режисьор, част от тазгодишното жури на Huawei Smartphone Film Festival 2020, организира онлайн уъркшоп за работата с артиста, писането на сюжети и още

В рамките на второто издание на фестивала за късометражни филми, снимани с Huawei P40 Pro, се реализира и, една от най-популярните млади фигури в актуалното българско кино.

Тя засегна разнообразни тематики, включващи ролята на режисьора като посредник сред всички звена в екипа; дългия, само че извънредно значим развой на създаване на доверие сред режисьора, актьорите и екипа, както и смисъла на положителната подготовка преди снимачния развой.

На въпроса, заложен от публиката по време на полемиката, каква история би желала да прочете и види на екран като част от журито, Яна отговори, че в случай че тя самата трябваше да взе участие, би заложила на семпла, лятна, човешка история.

Намерете центъра на историята. Най-важното събитие, поради което разказвате. Използвайте го като ваша опорна точка. От всичко друго можете да се лишите, в случай че се наложи. Подготовката е другото най-важно нещо. Локации, разкадровка, подготовки. Но бъдете сигурни,че всичко ще се обърка! Затова - импровизирайте, само че в никакъв случай не губете центъра на историята. Бъдете съсредоточени и се лишавайте от всички гениални хрумвания, в случай че те пречат на процеса на работа.

Актьорът е внимателно, сензитивно създание. Трябва да сте откровени с него, не го лъжете, тъй като ще го усети. Ако нямате отговор на даден въпрос, признайте си и го намерете дружно. Историята към този момент не ви принадлежи - тя е на целия ви екип и най-много на артиста. Направете по този начин, че той да се усеща комфортно в кожата на героя. Актьорът от време на време може да знае повече от вас за героя, позволете му да ви изненада. И каквото и да става - това е вашият филм, никога не го правете с цел да угодите на публиката, така и така няма по какъв начин всеки да го хареса. Пък и не трябва.

Всички, пропуснали да гледат уъркшопа, могат да го създадат ето. Яна Титова ще ви разноски из магията на киното по прочувствен, трогателен и извънредно откровен метод.Тя споделя персонален опит, забавни случки по време на фотоси, както и елементи с работата й с разнообразни артисти и режисьори, които ще ви влюбят в правенето на кино. Искрено и със сърце, каквато е самата Яна.

Желаещите да се включат във фестивала към момента могат да го създадат.

До 17 август, понеделник, в това число, участниците, които желаят историята им да оживее на огромен екран, могат да изпратят трийтмънт за късометражен филм на [email protected] до 2 страници, 12pt, Arial, съпроводен от биография и портфолио (ако е налично).

Жури в състав Яна Титова, Александър Станишев, Ваня Николова, Жаклин Вагенщайн и Лонгруи Циу. Финалистите ще станат ясни на 20 август.

За задачата на определените 5 щастливци ще бъде заета по една численост от топ камерафона с извънреден нощен режим на фотоси. Те ще имат разполагаем за работа интервала от 20 август до 15 септември. Кулминацията на HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL 2020 ще бъде на специфична публична гала, отворена за всички почитатели на киното и мобилната видеография. Тя ще се състои в на 24 септември от 19 часа.

Зрителите ще имат опция да се насладят на прожекция на петте приключени кино лентата, а създателите им ще видят работата си на огромен екран.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР