Актрисата Гуинет Полтроу бе определена като ключова фигура в историята

...
Актрисата Гуинет Полтроу бе определена като ключова фигура в историята
Коментари Харесай

Гуинет Полтроу била "ключов източник" в разкритията за Харви Уайнстийн

Актрисата Гуинет Полтроу бе избрана като основна фигура в историята на " Ню Йорк таймс ", където за първи път бяха оповестени редица обвинявания за полово посягане против Харви Уайнстийн, което по-късно докара до изключването на филмовия продуцент от неговата лична компания и няколко правосъдни каузи, написа " Гардиън ".

В нова книга, озаглавена " Тя сподели: Пробивът на историята за полово посягане, която разпали придвижване " на Джоди Кантор и Меган Тухей - репортерите на " Ню Йорк таймс ", чиято история на 5 октомври 2017 година провокира падението на Харви Уайнстийн, се твърди, че Полтроу се е страхувала да бъде представена, само че се е трансформирала в един от първите и доста основни източници, споделили своята история за полово посягане и пробвала да притегли и други актриси, които да приказват намерено за това.

В предаването Today Show авторките на книгата споделят, че Гуинет Полтроу в действителност е била измежду първите, откликнали на позвъняванията им. Те описват още, че тя е била решена да помогне на следствието им, даже когато Харви Уанстийн се появил по-рано на празненство в дома й и тя била принудена да се скрие в банята, до момента в който беседва с репортерите.

Актрисата, която взе участие в редица филми на Уайнстийн, измежду които и " Влюбеният Шекспир ", по-късно е представена от Кантор и Рейчъл Ейбрамс да упреква продуцента в полова корист. " Бях дете, имах контракт, бях вцепенена. " След като тогавашният й сътрудник Брад Пит се конфронтира с Уайнстийн, тя споделя, че си е помислила, че той ще я уволни.

Уайнстийн, който напълно скоро ще се изправи на съд по обвинявания в обезчестяване и полова корист, отхвърля всички обвинявания за полова активност без взаимно единодушие.

В изказване, оповестено през вчерашния ден в изданието Deadline, представители на Уайнстийн слагат под въпрос нейното изказване, че работата й е била заложена на карта. В него те настояват, че актрисата идва от холивудско семейство, в което бащата е топ продуцент, а майката - известна актриса, а неин кръстник е Стивън Спилбърг. " Не е имала потребност да прави филми с Харви Уайнстийн, тя го е желала и е спечелила топ оценки и е била най-високоплатената актриса за близо десетилетия, с Уайнстийн... Историята й за това по какъв начин работата й е била сложена под залог е просто неоснователна. "

Кантор и Тухей разказват и дейностите на юрист Лиса Блум, която работи на страната на Уайнстийн. Нейно известие, написано през 2016 г, е представено в книгата. В него тя обрисува проект за това по какъв начин обвиняванията на Роуз Макгоуан да бъдат подкопани, цитирайки своя опит като представител на разнообразни жертви. В него тя написа, че има опит с сходни на Роуз жертви, защото е представлявала доста от тях. " Можем да публикуваме публикация за това по какъв начин тя става все по-объркана, тъй че, когато някой я потърси в " Google ", да излиза това и по този начин да я дискредитира. "

В изявление за " Варайъти " във връзка книгата Макгоуън показа, че това, което тези хора са й сторили, е систематично и зло, както и че това е един от най-лошите случаи на операция, за които е чувала. Тя дефинира мейла на адокатката за поразителен и приканва да й бъдат отнети правата да практикува.

След това Блум се извини в обществените мрежи наново след първото си опрощение от 2017 година и написа, че се учи повече от грешките си, в сравнение с от своите триумфи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР