Актрисата Галя Александрова, която се превъплъщава в ролята на злата

...
Актрисата Галя Александрова, която се превъплъщава в ролята на злата
Коментари Харесай

Злата свекърва от „Пътят на честта” лежала обезобразена в инвалидна количка, колежка краде мъжа й

Актрисата Галя Александрова, която се превъплъщава в ролята на злата и властна свекърва Бонка в новия български сериал „ Пътят на достойнството ”, е била на границата сред живота и гибелта. На 14 септември 1995 година, точно на Кръстовден, тя претърпява тежка злополука, в която едвам оцелява, научи HotArena.

„ Едно пътешестване с другари. Лош път. Мъгла. Цистерна влиза против нас в насрещното придвижване. И... преден удар. Божият кръст ме резервира жива. Тогава тъкмо бързах за среща със Стоянка Мутафова. Никой не вярваше – и околните ми, и лекарите, че ще мога да се възстановя. Бях година и половина в инвалидна количка. Обезобразена, с 22 шева на главата. Два месеца на екстензия. После раздвижвания. Но любовта ми към театъра, персоналната ми дисциплинираност, оптимизмът ми бяха причаната да се върна и отново да играя. И когато доктор Братоев и починалият към този момент огромен ортопед проф. Пройчев пристигнаха да ме гледат в театъра в една режисура, откакто стъпих на сцената след  тази злополука, безусловно не имаха вяра на очите си, че такова знамение може да стане с мен ”, спомня си актрисата.

Точно преди 10 години актрисата нашумява като тъщата на Супер Любо от небезизвестната телевизионна реклама на БТК. Където и да отидела из страната, хората я разпознавали и я спирали, с цел да я питат: „ Извинявайте, вие ли сте тъщата на Супер Любо ”?

Макар че има зад тила си куп функции в 7 театъра в страната, многочислени участия в киното и телевизионни постановки, Галя претърпява поредност от сривове. Нейна колежка се вмъква в персоналния й живот и отмъква половинката й, който също е артист. Тя мъчно претърпява раздялата. Точно когато била в апогея си като актриса, до момента в който играела на сцената на старозагорския спектакъл, в продължение на 5 години спряла да получава функции. Ръководството ги давало за младите гении, които отивали на систематизиране от НАТФИЗ. За да оцелява без пари, Галя се преквалифицирала в дистрибутор и разнасяла стока от врата на врата. „ С каквото и да се занимава, ще съм сполучлива ”, безапелационна е актрисата. След дълго заточение от сцената, тя се завръща на бял кон като изпълнителка на основната роля на свекървата Костанда в комедията по Антон Страшимиров „ Свекърва ”. написа Уикенд.

През юни се явила на кастинг за роля в „ Пътят на достойнството ” и незабавно била определена за една от основните функции – тази на свекървата на основната героиня Кера. Снимките почнали при започване на юли и Галя пропуснала лятната си отпуска. Сценарият на първите 54 епизода демонстрира конфликта на другите генерации и битката за оцеляване на овдовялата Кера в огромния и чужд град. Историята стартира с бягството на актрисата Силвия Петкова, а по-късно фенът се зъвръща към повода за нейното решение. Именно злата свекърва Бонка се оказва причина за бягството на Кера. След гибелта на сина й Оги, Бонка се пробва да й отнеме детето на снаха си и Кера бяга дружно с него. „ В живота не съм зла свекърва, а добра тъща ”, споделя за себе си Галя Александрова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР