Актрисата Ема Уотсън и нобеловата лауреатка за мир Надя Мурад

...
Актрисата Ема Уотсън и нобеловата лауреатка за мир Надя Мурад
Коментари Харесай

Ема Уотсън и Надя Мурад ще защитават каузата на жените пред лидерите на Г-7

Актрисата Ема Уотсън и нобеловата лауреатка за мир Надя Мурад ще се присъденият към други защитнички на правата на дамите на следващия ден, с цел да призоват водачите на Г-7 да вкарат закони, които да дават повече власт и права на дамите и да сложат завършек на законите, които вредят на дамите, съобщи Ройтерс.

Каузата на дамите ще бъде предпазена от 40-членния съвещателен съвет за тъждество на половете, основан предходната година от тогавашния ротационен ръководител на Г-7 Канада и непокътнат от сегашния ръководител Франция. В съвета влизат актрисата и лауреатката. Сред рекомендациите на съвета към водачите на Г-7 е те да реализират стопански и политически прогрес за дамите в личните си страни, само че също по този начин да насърчат и други страни да създадат същото.

Съветът показва дълбокото си безпокойствие от съществуващите и даже възходящите закани и враждебни реакции към правата на девойките и дамите в доста страни, се споделя в изказване на съвета преди срещата на върха на Г-7. В него се отбелязва и забележителната отговорност на някои политически водачи за това оттегляне.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР