Актрисата Джулия Ормънд съди опозорения бивш филмов продуцент Харви Уайнстийн

...
Актрисата Джулия Ормънд съди опозорения бивш филмов продуцент Харви Уайнстийн
Коментари Харесай

Джулия Ормънд съди Харви Уайнстийн за батерия заедно с Disney, CAA и Miramax за небрежност

Актрисата Джулия Ормънд съди опозорения някогашен кино продуцент Харви Уайнстийн за побой и полово принуждение, осъществени съгласно нея през 1995 година, съгласно копие от жалбата, получено от CNN.

Ормънд също съди Miramax, благосъстоятелност на Weinstein, както и компанията Walt Disney, която закупи Miramax през 1993 година, за немарливост и холивудската организация за гении CAA (Creative Artists Agency), която представляваше актрисата, за немарливост и нарушение на доверителното доверие. (Мажоритарен дял от CAA неотдавна беше закупен от капиталовата компания Artémis.)

В жалбата, обявена за първи път от Variety, Ормънд твърди, че през декември 1995 година тя и Уайнщайн е трябвало да имат бизнес вечеря, с цел да обсъдят план. На вечерята обаче Уайнстийн „ отхвърли да разисква бизнес въпроси “, като сподели, че „ ще разиска единствено плана в жилището, който Мирамакс даде на Ормънд като част от договорката им за първи взор с нея “. Веднъж в жилището Уайнщайн „ се съблече гол и я принуди да прави орален секс с него “.

„ Харви Уайнстийн изрично отхвърля обвиняванията против него от Джулия Ормънд и е подготвен гневно да се отбрани “, сподели представител на Уайнстийн в изказване на CNN. „ Това е още един образец за тъжба, подадена против господин Уайнстийн след миналите десетилетия, и той е убеден, че доказателствата няма да поддържат изказванията на госпожа Ормънд. “

Жалбата също по този начин твърди, че Miramax или Disney са могли „ вярно да управляват Уайнщайн и да не го задържат, като в същото време са знаели, че той съставлява заплаха за дамите, които среща на работа “.

Ормънд твърди в делото, че когато е разказала какво се е случило, нейните тогавашни сътрудници в CAA, Брайън Лурд и Кевин Хювейн, които в този момент са съпредседатели на мощната холивудска група за гении, „ допускат, че в случай че тя рапортува Уайнстийн на управляващите, тя нямаше да му се повярва и той съществено щеше да навреди на кариерата й. Още по-лошо, малко след нападението на Уайнстийн против Ормънд и нейното докладване за нападението пред тях, CAA загуби интерес да я съставлява и кариерата й пострада трагично. “

CNN се свърза с представители на Miramax, The Walt Disney Company и CAA – дружно с Lourd и Huvane, които не са непосредствено посочени като ответници по делото – за коментар.

„ След като живях десетилетия с мъчителните мемоари от моите прекарвания в ръцете на Харви Уайнстийн, аз съм преклонен и признателен на всички тези, които рискуваха да приказват намерено “, сподели Ормънд в изказване. „ Тяхната храброст и Законът за оживелите възрастни ми предоставиха опция и метод да хвърля светлина върху това по какъв начин могъщи хора и институции като моите сътрудници за гении в CAA, Miramax и Disney разрешиха и предоставиха прикритие на Уайнстийн да нападне мен и безчет други. “

Ормънд е най-известна с функциите си в „ Legends of the Fall “ от 1994 година и „ Сабрина “ една година по-късно.

През 2010 година тя завоюва премия " Еми " за най-хубава актриса в поддържаща роля в стеснен или антологичен сериал за ролята си в " Temple Grandin " на HBO. (CNN, сходно на HBO, е благосъстоятелност на Warner Brothers Discovery.)

Съвсем неотдавна тя взе участие в спин-офа на „ The Walking Dead “ за AMC, който продължи два сезона.

„ Нашата клиентка пострада извънредно доста както персонално, по този начин и професионално заради нападението от страна на Харви Уайнстийн и неуспеха на Disney, Miramax и CAA да го предотвратят и да реагират по подобаващ метод, когато тя заяви за случилото се “, юристи на Ормънд Дъглас Х. Уигдор, сътрудник в Wigdor LLP и Ефи Бласбергер, сътрудник в Clayman, Rosenberg Kirshner & Linder LLP, се споделя в изказване.

По-рано тази година Уайнщайн беше наказан на 16 години затвор по обвинявания в обезчестяване и полово посягане, за които беше приет за отговорен през 2022 година

Уайнщайн се бе признал за почтен по всичките седем обвинявания против него в този развой в Лос Анджелис. Той беше наказан по три от седемте обвинявания.

Той към този момент излежава присъда от 23 години затвор в Ню Йорк за присъда за обезчестяване през 2020 година

71-годишният Уайнстийн беше в центъра на обвиняванията, които подхраниха световното придвижване #MeToo през 2017 година

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР