Актрисата Бойка Велкова режисира и играе в първия по рода

...
Актрисата Бойка Велкова режисира и играе в първия по рода
Коментари Харесай

Бойка Велкова като режисьор и актриса в спектакъла Усещане за любов

Актрисата Бойка Велкова режисира и играе в първия по рода си за България музикално-поетичен театър " Усещане за обич ". Зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните произведения на международната любовна поезия, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и доста други.

Автор на сюжета още веднъж е Бойка Велкова:

" Прочетох доста стихове, изследвах любовта в другите ѝ разновидности. Всяко стихотворение или драматургичен текст има своя история. Аз съм избрала тъкмо такива стихове, с цел да може да има повече спектакъл. Картините пък доста добре подкрепят и доразвиват историята и я вършат неповторима. Когато си заобиколен от най-големите шедьоври в изкуствата, в действителност е празник ", описа актрисата в предаването " 12+3 ". Тя дефинира спектакъла като " прелестно пътешестване в дебрите на любовта ":

" По-интересно беше освен да се направи сюжета, само че да открием, че в любовта има едно златно предписание - в случай че тя е самомотивираща се и се обновява, тя е достоверна, в случай че се основава само на пристрастеност, се оказва, че не същестувва. Освен това се схваща, че тя не е обвързване, а непринуден акт, в който човек не може единствено да желае да има и в подмяна да обичан, а да не чака, а просто да дава. "

На 11-ти април следва втората премиера на спектакъла в " Сити Марк Арт Център " от 19.30 ч.

Подробности чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР