Актрисата Ариана ДеБоуз спечели първия си "Оскар" за поддържащата си

...
Актрисата Ариана ДеБоуз спечели първия си "Оскар" за поддържащата си
Коментари Харесай

Ариана ДеБоуз спечели Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля за Уестсайдска история

Актрисата Ариана ДеБоуз завоюва първия си "Оскар " за поддържащата си роля като Анита в режисирания от Стивън Спилбърг римейк на класическия мюзикъл "Уестсайдска история ", съобщи Ройтерс.

Относително нова в игралното кино, 31-годишната ДеБоуз печели всеобщо самопризнание за виталното си преобразяване в облика на Анита, откровена пуерториканка, която показва гения си да пее и танцува в песента "America ".

Изпълнението й в "Уестсайдска история " донесе на Ариана ДеБоуз редица оценки, измежду които "Златен глобус ", премия на Гилдията на филмовите артисти, БАФТА.

"Това беше лятото на живота ми и съм привилегирована и признателна, че го прекарах с всички вас ", съобщи ДеБоуз, приемайки премията си.

Актрисата, базирайки се на принадлежността си към афро-латиноамериканската и хомосексуалната общественост, съобщи, че премията й демонстрира, че "тук в действителност има място за нас " - отпратка към ария от "Уестсайдска история ".

Родената в Северна Каролина Ариана ДеБоуз е учила танци и е имала функции в бродуейски постановки, измежду които "Хамилтън " и "Лято ", преди да се появи в телевизионния мюзикъл на Нетфликс "Балът ".

"Аз съм Америка ", споделя тя пред списание "Аут " през ноември 2021 година "И съм съвсем член на съвсем всяка маргинализирана общественост. "

Това е вторият път, в който ролята на Анита носи на изпълнителката си премията за най-хубава актриса в поддържаща актриса. През 1962 година Рита Морено става първата латиноамериканска актриса, удостоена с "Оскар " за осъществяването си в истинския филм "Уестсайдска история ". 90-годишната Морено взе участие и в римейка на Стивън Спилбърг в ролята на собственичката на аптека Валентина - нов персонаж, написан особено за нея.

Ариана ДеБоуз беше номинирана в категорията за най-хубава актриса в поддържаща роля дружно с Джеси Бъкли за "Непознатата щерка ", Джуди Денч за "Белфаст ", Кирстен Дънст за "Силата на кучето " и Онжаню Елис за "Методът Уилямс ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР