Актрисата Алиса Милано, която помогна да се популяризира фразата #MeToo,

...
Актрисата Алиса Милано, която помогна да се популяризира фразата #MeToo,
Коментари Харесай

Хората, участвали в кампанията #MeToo, са "Личност на годината" на сп. Тime

Актрисата Алиса Милано, която оказа помощ да се разпространява фразата #MeToo, откакто първата история за Уайнстийн излезе нескрито

Още по тематиката
Да си поговорим за секс. И тормоз

Това е проблем, чието решение изисква смяна в настройките и социална сензитивност
27 окт 2017
Продуцентът Харви Уейнстейн беше изключен от Американската кино академия

Причината за решението са редицата повдигнати обвинявания за полов тормоз
15 окт 2017
Доналд Тръмп е " Личност на годината " на сп. Time

Бъдещият 45-и президент на Съединени американски щати е дал отговор най-точно на правилото за асортимент – да е персона, която е имала най-голямо въздействие за положително или неприятно върху събитията през годината, показват от изданието
7 дек 2016
Борещият се с ебола е " Личност на годината " съгласно сп. Time
10 дек 2014 Жените, повели акцията #MeToo ( " И на мен " ) за откриване на случаите на полов тормоз, са избрани за " Личност на годината " в авторитетната ранглиста на американското сп. Time, предава " Дневник ".

" Нарушителите на тишината " – всички, поискали да опишат историите, в които са ставали жертви на принуждение и полов тормоз – са постоянно свързани с акцията #MeToo, подхваната с хаштага в обществените мрежи след обвиняванията против холивудския продуцент Харви Уайнстийн. Кампанията и хаштагът обаче " са единствено част от картината, само че не и цялата картина ", изяснява Time.

Три седмици след експлоадирането на половия скандал с Уайнстийн хаштагът #MeToo заля обществените мрежи с апели жертвите на полов тормоз и принуждение да опишат историите си, с цел да дадат на непознатите и невярващите визия за мащаба на казуса. " Това е най-бързо протичащата се обществена смяна, която сме виждали от десетилетия ", сподели за NBC основният редактор на изданието Едуард Фелзентал.

" Превърна се в хаштаг, в придвижване, в мотив за равносметка ", отбелязва самото списание в обява, обясняваща избора. " Но стартира, както става с всички велики обществени промени, с обособени актове на смелост. Актьорът, който описа историята за Харви Уайнстийн в Бевърли хилс отпреди две десетилетия. Берачката на ягоди, чула историята и решила да опише личната си. Калифорнийският лобист, чиято акция с писмо подтикна над 140 дами в политиката да изискат държавното управление " към този момент да не толерира причинителите или допускащите " сходно държание. "

На корицата на броя, който ще излезе на 18 декември, ще са актрисата Ашли Джъд (също разказала история за Уайнстийн), някогашният чиновник на Uber Сюзан Фаулър, Адама Иву, основала акцията " Казахме задоволително ", изпълнителката Тейлър Суифт и Исабел Паскуал – упоменатата " берачка на ягоди " в Мексико, разказала историята си. С дейностите си " дружно със стотици други " те " отприщиха една от най-бързите промени в културата ни от 60-те насам ", отбелязва Time. Социалните медии действаха като мощен ускорител: хаштагът #MeToo към този момент е употребен милиони пъти в минимум 85 страни.

Американският президент Доналд Тръмп е посочен за " първи подгласник ", тъй като " предходната година кандидатурата му пренаписа разпоредбите на политиката, (а) в този момент той промени разпоредбите на президентството ". " Втори подгласник " е китайският му сътрудник Си Цзинпин, трансформирал се в най-могъщия водач от времето на предшественика си Дън Сяопин насам.
Илюстрация
Увеличаване
[Time.com] Смаляване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР