Активното вещество от антидепресантите, което попада в отпадните води, прави

...
Активното вещество от антидепресантите, което попада в отпадните води, прави
Коментари Харесай

Антидепресантите в отпадните води правят от рибите в реките полови маниаци

Активното вещество от антидепресантите , което попада в отпадните води, прави от рибите в реките полови фанатици и извънредно покачва половата им интензивност , написа в. „ Дейли мирър ”.
 
Изданието цитира изследване на Майкъл Бъртрам от университета „ Монаш ” в Мелбърн. Той провел опити с риби и по какъв начин те реагират на дейното вещество на антидепресанта „ Прозак ” - флуоксетина. Самците незабавно показвали доста по-висока копулативна интензивност , откакто попаднат под въздействието му.
 
Флуоксетинът се популяризира в околната среда и екосистемите, защото откакто бъде обхванат от хората и изхвърлен от техните организми , той не може да бъде филтриран от отпадните води.
 
По думите на Бъртрам тази съставна част има много негативно въздействие върху водните скотски типове, като провокира в тях физиологични и морфологични промени. Ученият предизвестява, че флуоксeтинът може да промени държанието на морската фауна по същия метод, както „ Прозак ” влияе върху хората.
 
Други проучвания откриха, че кокаинът, попаднал в екосистемите откакто е бил изхвърлен от организма на хората, води до хиперактивност на водните жители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР