Активното вещество от антидепресантите, което попада в отпадните води, прави

...
Активното вещество от антидепресантите, което попада в отпадните води, прави
Коментари Харесай

Антидепресантите в отпадните води превръщат рибите в полови маниаци

Активното вещество от антидепресантите, което попада в отпадните води, прави от рибите в реките полови фанатици и извънредно покачва половата им интензивност, написа в. "Дейли Мирър ".

Българска телеграфна агенция цитира изследване на Майкъл Бъртрам от университета "Монаш " в Мелбърн. Той провел опити с риби и по какъв начин те реагират на дейното вещество на антидепресанта "Прозак " - флуоксетина. Самците незабавно показвали доста по-висока копулативна интензивност, откакто попаднат под въздействието му. Флуоксетинът се популяризира в околната среда и екосистемите, защото откакто бъде обхванат от хората и изхвърлен от техните организми, той не може да бъде филтриран от отпадните води.

По думите на Бъртрам тази съставна част има много негативно въздействие върху водните скотски типове, като провокира в тях физиологични и морфологични промени. Ученият предизвестява, че флуоксeтинът може да промени държанието на морската фауна по същия метод, както "Прозак " влияе върху хората.

Други проучвания откриха, че кокаинът, попаднал в екосистемите откакто е бил изхвърлен от организма на хората, води до хиперактивност на водните жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР