Активното сътрудничество на България с американската еврейска общност има важна

...
Активното сътрудничество на България с американската еврейска общност има важна
Коментари Харесай

Екатерина Захариева проведе среща с Дейвид Харис, изпълнителен директор на Американския еврейски комитет

Активното съдействие на България с американската еврейска общественост има значима роля, както за развиването на двустранните българо-американски връзки и задълбочаване на стратегическото партньорство със Съединени американски щати, по този начин и за насърчаването на практическо съдействие сред България и Държавата Израел. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на срещата си с изпълнителния шеф на Американския еврейски комитет Дейвид Харис (AJC). Срещата се организира в границите на визитата на Екатерина Захариева на 74-тата Сесия на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Тя съобщи пред Дейвид Харис, че България разчита на поддръжката на Американския еврейски комитет за поощряване на неизползвания капацитет на съдействието със Съединени американски щати в области като търговията, енергетиката, туризма и други Основният ни приоритет във връзка с икономическото съдействие е привличането на американски вложения, изключително в ИТ бранша, включването на България в Програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания, започване на договаряния за присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сподели Захариева.

Двамата събеседници показаха удовлетворение от обстоятелството, че България е член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ) и има дейната роля в региона на предотвратяването и противодействието на антисемитизма.

Дейвид Харис приветства положителното съдействие сред България и Американския еврейски комитет и изрази предпочитание за продължение на разговора и ползотворната взаимна работа. Двамата събеседници се сплотиха към това, че отбраната на общи полезности като приемливост, хуманизъм, ценене на човешките права са гаранция, че сходни произшествия като тази от Втората международна война няма да се повторят още веднъж.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР