Активното сътрудничество между България и ЕБВР за подпомагане реализацията на

...
Активното сътрудничество между България и ЕБВР за подпомагане реализацията на
Коментари Харесай

Борисов обсъди продължаващото сътрудничество с ЕБВР с директора на банката

Активното съдействие сред България и Европейска банка за възстановяване и развитие за подкрепяне реализацията на инфраструктурните планове на Балканите продължава. Това беше акцент в диалога сред министър-председателя Бойко Борисов и ръководителя на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) Сума Чакрабарти, заяви пресслужбата на кабинета.

„ България зае и ще продължи да има централна роля и след сполучливото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз за икономическото развиване на района ", сподели Сума Чакрабарти. Двамата разискаха някои от плановете, свързани с построяването на коридорите 4, 8 и 10. По думите на Чакрабарти банката ще продължи да концентрира активността си върху построяването на стратегическите инфраструктурни планове, които бяха разисквани по време на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София, както и на форумите на ЕВБР през февруари и по „ Берлинския развой " през юли в Лондон.

По време на срещата ръководителят на ЕВБР и министър председателят Борисов разискаха и опцията специалисти на финансовата институция да подкрепят активността на създаващия се в България Глобален център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China). Европейска банка за възстановяване и развитие вземат участие като непрекъснат наблюдаващ в срещата на водачите от формата „ 16+1 " в София, на който българският министър председател Борисов и ръководителят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян договориха неговото основаване.

Председателят на Европейска банка за възстановяване и развитие и екипът му са на работно посещаване в България. Чакрабарти осведоми премиера Борисов за позитивните резултати от активността на предприятията, които банката подкрепя. „ Малките, междинните и огромните предприятия, с които се срещнахме, акцентираха своите проекти за още вложения ", уточни Чакрабарти във връзка капиталовия климат в страната ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР